A továbbjutás sorsa egy találkozón dől el, a nagy érdeklődéssel várt összecsapás szerdán 18 órakor kezdődik a Beszédes iskola tornatermében. Golovin Vlagyimir tanítványai szeretnének erőn felül teljesíteni, és a végsőkig megnehezíteni a világsztárokkal felálló Rába-partiak dolgát.

- Várható volt, hogy lesz egy olyan mérkőzés, ami nem úgy sikerül, ahogy elterveztük – mondta a vezetőedző, miután a Mosonmagyaróvár elleni találkozó tanulságairól kérdeztük. – Utólag visszanézve a találkozót, sok technikai hibát követtünk el, nem játszottunk igazán jól, a végjátékban pedig akár nyerhettünk volna, de el is mehetett volna a meccs. Nincs túl sok időnk arra, hogy rágódjunk a történeteken, hiszen a folytatásban is nehéz mérkőzések várnak ránk, és jól kell teljesítenünk ahhoz, hogy elérjük a kitűzött céljainkat.

A bajnoki mérkőzések közepette egy igazi slágermeccs vár lányainkra: szerdán a világ legjobb női kézilabdacsapata, a Győri Audi ETO KC teszi tiszteletét a Beszédes iskola tornatermében. Rövid időn belül immár harmadszor: a Rába-partiak augusztusban edzőmérkőzésen, szeptemberben pedig bajnoki találkozón léptek pályára a Balaton partján. Egyik meccs sem fulladt unalomba: a mieink igyekeztek megnehezíteni a világsztárokkal felálló ellenfél dolgát, ami sokáig sikerült is. végül azonban felülkerekedtek a vendégek.

- Tudjuk, hogy kik az ellenfeleink, tisztában vagyunk a Győr erejével – folytatta Golovin mester. – Az a célunk, hogy erőn felül teljesítsünk, és megpróbáljuk a lehetetlent. Szeretnénk meglepni neves ellenfelünket. A szeptemberi bajnokin sokáig tartottuk velük a lépést, és igazából csak az utolsó percekben dőlt el a győzelem sorsa. A győriek fontos idegenbeli BL-meccset vívtak az elmúlt hétvégén, és jól mutatja képességeket, hogy ismét győzni tudtak. Biztosan fáradtak lesznek a sok utazástól, mi pedig itthon, nyugodtan és motiváltan tudunk készülni ellenük.

A két csapat legutóbbi mérkőzésén még ott volt a pályán Görbicz Anita, a siófokiaktól viszont hiányzott Nina Wörz. A német irányító azóta felépült sérüléséből, a győriek klasszisa viszont bejelentette, hogy anyai örömök elé néz.

- Nina fokozatosan nyeri vissza a formáját, és abban bízunk, hogy mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújt majd a pályán. Bízunk benne, hogy szerdán este emlékezetes meccset vívunk majd a Győrrel – tette hozzá a vezetőedző.

Kezdés szerdán este hatkor, aki esetleg nem lehet ott a helyszínen, az sem marad le semmiről: a klub honlapján élőben nézheti végig a mérkőzést.

Címkék: golovin, skc, siófok, sport