Mindenszentek és Lábas Judit csütörtöki halála miatt egy perces néma csenddel kezdődött a zöld-fehérek Szeged elleni bajnokija.

Csendesen kezdődött a mérkőzés is, amit a 11. percben egy szegedi helyzet tört meg. Germán adott be a szélről jó ütemben, Zelenyánszki tisztán lőhetett, de Lakatos még bele tudott vetődni a lövésbe az ötös sarkán. Nem sokkal késöbb jött az első Rákóczi helyzet is. Luka Dominic szokásához híven jól indult be a szélen, középre is passzolt amit Nagy Krisztián tovább tett Királynak, ő viszont a kilépő Belecanba lőtte a labdát. A 36. percben megszerezte a vezetést a Szeged. Fitos indította jó ütemben Germánt, aki Somodi mellett gyönyörűen tekert a bal felsőbe. 0-1. A 43. percben Zelenyánszki meg is duplázhatta volna az előnyüket, de hiába léphetett ki egyedül Oláh Lóránt passza után, csúnyán mellé lőtt 16 méterről.

A második félidő első lehetőségére a 72. percig várhattunk. Végül abból se lett semmi, mert Kozics 18 méterről eleresztett szabadrúgása csúnyán a kapu fölé szállt. Öt perccel késöbb már komolyabb helyzetet láthattunk. A csereként beállt Kovács Tamás eresztett el egy szép lövést 18 méterről, de lövése sajnos a keresztlécen csattant.

Alább mutatjuk a gólt és az edzők összegzését:

Kaposvári Rákóczi - Szeged 2011 Grosics Akadémia 0-1 (0-1)

Kaposvár, 800 néző Vezette: Radványi Ádám

Kaposvári Rákóczi: Somodi– Földes, Bank (Karacs 70.), Hadaró, Lakatos, Albert, (Kovács T. 46.) Zsdrál, Nagy, Dominic, Király (Kozics 46.), Rajczi Vezetőedző: Márton Gábor

Szeged 2011-Grosics Akadémia: Belecan – Zabari, Zelenyánszki, Markovic, Oláh G. (Hegedűs 89.), Germán , Szabó P., Máté, Fitos (Kéri 70.), Tóth, Oláh L (Farkas 81.). Vezetőedző: Nyilas Elek

Gól: Germán 36.

Sárga lap: Lakatos 85. ill. Szabó P. 66., Tóth B. 71., Oláh 79.

 

Címkék: szeged, nb2, kaposvári rákóczi, sport