A Siófok KC Galerius Fürdő NB I-es női kézilabdacsapata az elmúlt években többször is sporttörténelmet írt. A lányok a 2011/2012-es évadban, a bajnokságban, 2014 tavaszán pedig a Magyar Kupában szereztek bronzérmet, és ismét kivívták a nemzetközi szereplés jogát.

"Számos magyarországi sportszervezethez hasonlóan klubunk is nagy örömmel fogadta a kormány azon intézkedését, amely során lehetőséget biztosított arra, hogy a vállalkozások a társasági adójukon keresztül támogathassák az öt látvány csapatsportág sportegyesületeit és országos sportági szakszövetségeit. Ez a lehetőség számos olyan fejlesztés megvalósítását teszi lehetővé a hazai sportszférában, amely nagyon komoly alapot és lendületet adhat az érintett sportágak utánpótlás nevelésének. A kormány jóvoltából előkészített és elfogadott törvény módosításának lehetővé tételével számos vállalkozásnak nyílt lehetősége támogatni klubunkat, amelynek köszönhetően még a 2013-as esztendőben megépült a Siófok KC munkacsarnoka" - mondta a Siófok KC ügyvezetője, Fodor János.

Ez az infrastruktúra-fejlesztés lendületet adott a klubnak, mind a felnőtt, mind pedig az utánpótlás vonalon, és a somogyiak nem állnak meg: szeretnének egy minden igényt kielégítő sportcsarnokot is felépíteni a siófoki régi kenyérgyár helyén. A siófokiak régi álma valósulhat meg azzal, hogy a beruházás eredményeként egy csaknem ezer fő befogadására alkalmas, multifunkcionális sportcsarnok épül a városban.

Az ünnepségen részt vesz az EMMI sportért felelős államtitkára, dr. Simicskó István, a térség országgyűlési képviselője, Witzmann Mihály, Siófok polgármestere, dr. Balázs Árpád, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Vetési Iván. A klub vezetői tisztelettel várják a szurkolókat is, hogy együtt legyünk részesei a Siófok KC újabb meghatározó eseményének.

Címkék: alapkő, SKC, sportcsarnok, Siófok