A nagybajomi lányok a diákolimpiákon 1991 és 2011 között 21-szer szerepeltek országos döntőkben, az ország legjobb 8 csapata között. Országos bajnoki címet 5 alkalommal szereztek, 4-szer második, 4-szer harmadik helyen végeztek. A Nemzeti Bajnokságban az NB II-ben a felnőttek mindig az élmezőnyben végeztek, a juniorok többször nyertek bajnokságot.

A somogyiak külföldön is megállták a helyüket. Ausztriában, Welsben két alkalommal, Bécsben ötször lettek kupagyőztesek. Németországban, Sulzbach-Rosenbergben 20 éven át vettek részt nemzetközi tornán. A bajomi lányok versenyeztek még Csehországban, Olaszországban, Lengyelországban is.

A leghíresebb nagybajomi nevelésű sportolók: Pék-Tormási Orsolya: 3-szoros magyar bajnok, többszörös Magyar Kupa-győztes, 35-szörös válogatott, a Bp. Vasas Örökös Bajnoka, 2009-ben Magyarország legjobb női röplabdázója.

Horváth Alexandra most az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem sikereiért küzd.
Horváth Alexandra most az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem sikereiért küzd.

Horváth Alexandra: 3-szoros magyar bajnok, 2-szeres Magyar Kupa-győztes, felnőtt „B” válogatott.

Miklai Zsanett: 3-szoros magyar bajnok, többszörös Magyar Kupa-győztes, Ifjúsági EB 7. helyezett, Junior EB résztvevő, 36-szoros válogatott, a Bp. Vasas Örökös Bajnoka.

A 30 év alatt több tucatnyi bajomi röplabdás sportolt a Kaposvár NB I -es junior és felnőtt röplabda csapatában. A Diamant jelenlegi felnőtt keretében Horváth Alexandra és Pintér Zsanett képviseli Nagybajomot, a juniorok között pedig Miklai Mercédesz bontogatja szárnyait.

A Nagybajom röplabdacsapatainak nevelőedzője, Nagy Zoltán 1994-től 2005-ig a nemzeti Gyermek Válogatott vezetőedzője.

Neki és tanítványainak is gratulálunk a jeles évforduló kapcsán az elmúlt három évtized munkájához és eredményeihez!

Címkék: nagybajom, röplabda, sport