2009 óta minden évben megrendezik a kaposvári Közutasok tekecsapatának korábbi vezetőjéről, Tamás Józsefről elnevezett emlékversenyt. A színvonalas megmérettetés ezúttal négy napon át tartott. A verseny rangját emelte, hogy a Szuper Liga-bronzérmes répcelakiak is részt vettek rajt.

- Több nevezőre számítottunk, de azért így is szép számmal gyűltek össze nevezők. Tizenegy amatőr csapat vett részt a versenyen, plusz néhány egyéni induló, illetve kilenc igazolt csapat. A környékbeliek voltak túlnyomó többségben, és ezentúl Répcelakról, Pécsről és Szegedről érkeztek hozzánk - mondta Kálny Krisztián a Közutasok-1. MCM KTK szakosztályvezetője.

A kaposvári 1. MCM SE tekecsapata az előző évben megnyerte a csapatversenyt, és ezúttal is szeretett volna előkelő helyen zárni.

- Mi az MCM SE-vel címvédők voltunk, úgy indultunk, hogy a dobogós helyet most is el akarjuk érni, sajnos ez úgy érzem, hogy nem sikerül, mert Répcelak igen kimagasló eredményt ért el - tette hozzá Csendes Róbert, az 1. MCM SE szakosztályvezetője.

Egyéniben a legjobb kaposvári versenyzőnek a Közutasok tekézője, Nagy Gergő bizonyult. A fiatal játékosnak sokáig még az első hely megszerzésére is volt esélye, végül harmadik lett.

- Összességében úgy terveztem, hogy talán megnyerem és én leszek az első. De nem jöttek össze az alkalmak és így nem sikerült, de örülök ennek az eredménynek is - mondta Nagy Gergő, a Közutasok-1. MCM KTK játékosa.

Az I. kategóriában, melyben az igazolt versenyzők 120 vegyes gurítást teljesítettek, csapatban és egyéniben is répcelaki siker született. A hazai Közutasok-1. MCM KTK együttese csapatban és egyéniben is bronzérmet szerzett. A versenyen az amatőrök, valamint a legjobb teliző, a legjobb a taroló játékos is díjazásban részesült.

A felkészülési torna hasznos volt a házigazdák számára, hisz a következő hétvégén már kezdődik a bajnokság. A Közutasok a BKV Előre SC otthonában kezdik meg szereplésüket.

Címkék: közutasok, emlék, teke, verseny, sport