Csak azoknak volt bombameglepetés a Zákány jutai győzelme, akik nem böngészték át tüzetesen a megyei futball nyári átigazolási híreit. A két Kuti-testvérpár Somogysárdról igazolt az újonc együtteshez, amelyben több egykori marcali nevelésű játékos is szerepel. Nem beszélve az edzőről, aki hosszú éveket töltött a marcali utánpótlásban és idén nyáron nagy lendülettel vetette bele magát a munkába a zákányi csapatnál.

- Szimpatikusak voltak a tervek. A játékosállományt is úgy sikerült összeszedni, hogy ez egy komplett megyei egyes csapat, az első tízben ezekkel a játékosokkal ott is biztos benn lennénk - árulta el a zákányi edző, Elek István.

Balogh Ádám szépségdíjas góljával 4-3-nál visszajöttek a jutai remények, a mérkőzés utolsó negyedórája azonban ismét a zákányiaké volt. A házigazdák mentségére legyen mondva: nem tudtak teljes csapattal kiállni az idénynyitóra.

- Készültünk erre a rangadónak nevezett mérkőzésre, de az elmúlt hetek történései, ami nálunk volt, öt olyan játékosom nem tudott a rendelkezésemre állni. Felkészültünk erre a vereségre. Csináljunk tovább és bízom benne, hogy ki fogunk mi jönni ebből a gödörből - mondta a jutai edző, Tóth Norbert.

A következő játéknap is izgalmasnak ígérkezik a megyei másodosztály Déli csoportjában. Szombaton Lábod-Mezőcsokonya, vasárnap pedig Magyaregres-Somogyszob mérkőzést rendeznek. A jutaiak a Somogysárd vendégei lesznek, míg az újonc Zákány a Toponárt látja vendégül. Mindegyik mérkőzés kezdési időpontja: 17 óra.

Címkék: zákány, juta, rangadó, sport