Az első félidő alacsony színvonalú, eseménytelen játékot hozott. Mindkét oldalon sok volt a pontatlanság; úgy tűnt, kell egy kis idő, amíg megnyugszanak a másodosztályban bemutatkozó játékosok. A 29. percben, Albert jobb oldali sarokrúgása után Murai a földre fejelte a labdát 5 méterről, amely aztán fölé pattant, hét perccel később pedig, Zsdrál passza után Albert vette célba a kaput 18 méterről, de egy védő beleért a labdába, így elvesztette az erejét a lövés. A 38. percben Albert jobbról gurított középre, az érkező Kovács O. 19 méterről, laposan lőtt - a bal kapufa mellé

A Rákóczi nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe a szünet után, a kettős csere után pedig tovább javult a támadójáték. Az 54. percben, labdaszerzés után Bakos lőtt középről, 18 méterről, Somodi magabiztosan védett, hét perccel később pedig Molnár Cs. fejesét védte bravúrral a somogyi hálóőr.

A 64. percben hatalmas gólhelyzet maradt ki: a csereként beállt Fejős 6 méteres lövését a vendégek kapusa ütötte szögletre. A sarokrúgás után Kovács T. fejelt fölé. A Rákóczi egyre nagyobb fölényt harcolt ki, időnként szinte teljesen beszorította ellenfelét, és a 74. percben a vezetést is megszerezte. Karacs ívelte jobbról középre a labdát, Rajczi pedig kissé hátradőlve, három lépésről a kapu jobb felső sarkába fejelt. 1-0

A hajrá ideges hangulatban telt, és még a három perces ráadásra is maradt némi izgalom, de már nem változott az eredmény. A kaposváriak győzelemmel mutatkoztak be, és összességében rá is szolgáltak a három pontra.

A mérkőzést percről-percre itt tudósítottuk.

Kaposvári Rákóczi FC–Aquital Publo Csákvári TK: 1–0 (0–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 900 néző. V.: Böcskei.

Rákóczi: Somodi – Földes, Kovács O., Bank, Kiss M. (Hadaró, 65.) – Kovács T., Albert (Fejős, 59.) – Karacs, Murai (Nagy K., 59.), Zsdrál – Rajczi. Vezetőedző: Márton Gábor.

Csákvár: Szabó B. – Ambrus, Dulló, Hajdú, Köntös – Domján (Sötét, 86.) – Molnár Cs. (Domokos, 69.), Bakos, Varga Z. (Mihály, 62.) – Gajdos, Molnár T. Vezetőedző: Bognár György.

Gólszerző: Rajczi (74.)

Sárga lap: Kovács T., (56.), Földes (82.), Kovács O. (91.), ill. Hajdú (49.), Ambrus (76.).

Címkék: Rajczi, Csákvár, NB II, Rákóczi, sport