Élsportolók és amatőrök is szép számmal használják a Városi Sportcsarnok műanyagborítású atlétika pályáját. A futók a nyári időszakban is szívesen járnak ide mozogni. Szerintük az egészséges életmód egyik alapfeltétele a rendszeres sportolás.

- Körülbelül két hónapja futok itt hetente kétszer. Mindenhol azt hallom az egészségügyben, hogy fontos a mozgás. Eredménye is van, csontritkulás vizsgálaton pozitív eredményt kaptam - mondta Ferenczi Istvánné.

Egy NB I/A csoportos kosárlabdázó is szívesen lejár szabadidejében futni a kaposvári pályára.

null

- Nagyon jó helyen van szerintem, mindenkinek megközelíthető és igazából egy jó állapotban lévő pálya, az hogy mindenki használhatja ingyenesen, az egy plusz pozitívum - az Alba Fehérvár kosárlabdázója, Juhos Levente.

Péter augusztus közepére jó formába hozta magát. Bő húsz percet futott le megállás nélkül.

A műanyagborítású pálya talaja az ízületeknek is kedvez, és már csak a csendes, nyugodt környezetben való elhelyezkedése miatt is csalogatja a sportolókat, akik nyáron a hét minden napján egészen este tíz óráig futhatnak rajta. A létesítmény fenntartói arra is külön figyelmet fordítanak, hogy az amatőrök akkor is tudjanak legalább egy szabad sávon mozogni, ha másoknak éppen edzés van. Nem csoda, hogy idősek és fiatalok nemtől függetlenül nagyon szeretik a Városi Sportcsarnok atlétika pályáját.

Címkék: hasznos, futás, sport