A 18 esztendős Bence Balázs a szakág eddigi legjobb magyar eredményét érte el: korábban még soha senki nem állhatott dobogóra világversenyen.

- Nagyon nehéz volt, mindenki nagyon hajtott. A német élete legjobb kűrjét csinálta, ezen sikerült felülkerekednem. Mindenkinek köszönöm, életem legjobb munkája volt és az edzőmé is - mondta a Lovas Akadémia SC Kaposvár junior Európa-bajnoka, Bence Balázs.

Villányi Krisztina hosszú évek óta edzi Balázst, és 2014-re érett be a közös munka gyümölcse.

- Nagyon óvatosak voltunk, nem akartunk semmit elkiabálni, nem tudtuk, milyen lesz neki a hazai pálya. A látottak alapján magabiztosan, megérdemelten nyerte meg a versenyt - mopndta az edző.

A Lovas Akadémia SC válogatott versenyzője 2014-ben két nemzetközi viadalt is nyert, és a remek forma kitartott az év fő versenyéig. A MOL Tehetségprogram tagja abban bízik, hogy a felnőttek között is megállja majd a helyét.

- Én remélem, van ezután is még csúcs. Vannak vb-k, Világkupák, és talán idővel sikerül ott is jól szerepelni. Én 2007 óta sokat fejlődtem, erősödtem, nőttem, Krisztina is egyre jobban edzett, és most egy olyan szintre léptünk, ahol megjegyeztek minket a külföldiek - árulta el a junior Európa-bajnok.

Balázs a sikeres Európa-bajnokság befejezése óta jól megérdemelt pihenőjét tölti, és a tervek szerint legközelebb a szeptember végi magyar bajnokságon láthatjuk majd, ismét a kaposvári lovardában.

 

Címkék: bencze, balázs, lovastorna, sport