Bence Balázs pénteken nem csak az érte szorító kaposváriakat, hanem az egész nemzetkö9zi élmezőnyt meglepte azzal, hogy az első helyen zárta a kűrt, és az összetettben is átvette a vezetést. Innen kezdve adott a feladat: a hétvégi második fordulóban meg kellene őrizni a kivívott pozíciót. A 18 esztendős sportoló, akit eddigi eredményeinek köszönhetően a MOL Tehetségprogram is támogat, szombaton kora délután is nagyot alakított. 

A döntő első napján a 15 induló a kötelező gyakorlatot mutatta be újra, és Balázs az olasz nemzetiségű ló, Emir du Beaumont hátán nagyszerűen teljesített, minden elem szinte hibátlanul sikerült, így az elért pontszámával megőrizte vezető helyét.

Nézzék meg Bence Balázs kötelező gyakorlatát:

A második helyen az osztrák Dominik Eder, a harmadik helyen pedig a német Miro Rengel áll, és nagy valószínűséggel köztük dől majd el az Európa-bajnoki cím sorsa.

A döntő másik kaposvári résztvevője, a fiatal Tóth Ákos ugyancsak megtette a magáét, ami a 15. helyre volt jó az erős mezőnyben. A fiú egyéni verseny utolsó száma, a kűr vasárnap 13 óra 30 perckor kezdődik majd.

Tóth Ákos gyakorlatát is megtekinthetik:

A hölgyeknél három nap után az osztrák Eva Nagiller áll az élen, a döntő egyetlen magyar résztvevője, Pakott Anna a 15. helyről várja az utolsó felvonást.

Az igazi izgalmak tehát még csak ezután következnek a Pannon Lovas Akadémián. Vasárnap a látványos zenés gyakorlatoké lesz a főszerep, és a program már 9 órakor elkezdődik. előbb a párosok, majd a csapatok, aztán a fiú és a leány egyéni küzdelmek döntői következnek a sorban. az ünnepélyes eredményhirdetés 17 órakor kezdődik.

Mindenképpen érdemes lesz kilátogatni, hiszen egy kaposvári fiúnak szurkolhatunk, aki a legtitkosabb álmait válthatja valóra a hazai rendezésű kontinens-vetélkedőn!

Címkék: lovas, pannon, akadémia, lovastorna, kaposvár, sport