U8 - A döntőért játszik a Rákóczi

Elődöntős a Rákóczi BFLA, miután csoportgyőztesként a négy közé kerülésért 6-0-ra verte a PVSK-t. Ellenfelük a moldáv FC Zimbru "A" csapata lesz pénteken délelőtt 9 órakor a Cseri úton. A másik ágon a Lábatlani Egyetértés SE a belorusz főváros együttesével, az FK Minszkkel meccsel.
A kaposváriak PVSK elleni kerete a következő volt: Kostyák, Korvicska, Szilágyi, Kovács, Bencze, Czink, Völgyi, Bodor, Bogárdi, Pintér, Szalai, Márton. Edző: Ballay Péter

U9 - A Pfeiffer csapat is a négyben!

Ukrán, chilei, szlovák és moldáv csapat is indult ebben a korosztályban, ám egy sem jutott a négy közé. Ellenben három magyar együttessel. Az egyik ágon a - szerintem a legszebb focit játszó - pécsiek (kapuban a korábbi NB I/A csoportos kosárlabdázó Csirke Ferenc kisfiával) a Sze-Fi LSE "A" csapatával mérkőznek, míg a másikon a nagyszerű küzdő, fiatal koruk ellenére rendkívül éretten futballozó Rákóczisok a fehérorosz Minszkkel játszanak a döntőért. Mindkét meccs délelőtt 11 órakor kezdődik a Cseri úton. 

Ki kell emeljem - kaposváriként pláne - , hogy a Rákóczi BFLA U9-es csapata a chilei Colo Colo együttesét ütötte ki a négy közé jutásért, 4-1 arányban. A Rákóczisok a Hanusz (bizony a korábbi kiváló futballista Hanusz János fia kapusként szuperál), Pintér Marcell, Németh, Szántó, Kis-Fónai, Zarka, Pintér Máté, Kalász, Szanyi, Böröcz, Bellai, Béres, Csordás, Tormás-Volner, Sostorics összetételű kerettel érték el a sikert.

U10 - Csoda kell a portugálok ellen

A Rákóczi BFLA U10-es csapata talán a korosztály legjobbja ellen játszik az elődöntőért a fesztivál. A portugál Almada Atlético Clube eddig toronymagas esélyese az aranyéremnek. Ettől függetlenül a Rákóczisok fiúk is szépen teljesítettek, a negyedöntő péntek reggel 8 órakor kezdődik a Cseri úton. A legjobb nyolcban a debreceni Loki Focisuli és az RKSK képviseli még a magyar színeket. A portugálok mellett egy ukrán, egy osztrák, egy lett és egy fehérorosz csapat teszi nemzetközivé a mezőnyt.

U11 - Hősiesen búcsúzott a Kaposvölgye

Legjobb magyar csapatként a legjobb nyolc közé jutásért büntetőkkel búcsúzott a további küzdelmektől a Kaposvölgye LUE csapata. A rendes játékidő 1-1-re végződötta szerb Sirmium ellen, a gólt Szabó Tamás átadása után Terruzi Lorenzo szerezte. Versenyben maradt még a szerb OFK Pozega is, valamint egy ukrán, egy olasz, egy lengyel, egy román és egy osztrák csapat, valamint a felvidéki Járási válogatott is.

U12 - Korán elköszöntek a somogyiak

Itt a legjobb nyolc között már csak a PVSK maradt versenyben a magyarok közül. Osztrák, olasz, lengyel és ukrán siker is születhet ebben a korosztályban.

U13 - Somogyi rangadó az elődöntőért

Az U13-as korosztály már nagypályán focizik. A Siófoki Bányász csoportelsőként, a Kaposvári Rákóczi BFLA pedig negyedikként jutott tovább. A két gárda pénteken 8:30-kor egymással meccsel a négy közé jutásért. A győztes a BATE Boriszov - Brescia (jól csengő párharc) nyertesével játszik a fináléért 14:30-kor szintén Nagyberkiben.

U14 - A Petrók-csapat is az elődöntőért hajt

Akárcsak az U13-asoknál, ebben a korosztályban is összekerült a még harcban lévő két magyar együttes. A Rákóczi a Grund FC-vel találkozik a negyeddöntőben Kaposfüreden pénteken délelőtt 9:30-kor.

U15 fiú - Szamba-szelet és bombameglepetés

Magyarországot a Grund 1986 FC, a SZEOL SC és a Rákóczi BFLA képviseli a legjobb nyolc között az U15-ös fiúknál. Igen az a Rákóczi, amely 6-1-re kikapott a nyitó meccsen, ám most a nyolcaddöntőben hatalmasat küzdve döntetlent játszott a "B" csoport első helyén végzett gibraltáriakkal, akiket végül büntetőkkel ejtett ki! Le a kalappal a fiúk előtt! Itt versenyben van még egy szerb, egy román és egy horvát együttes, valamint egy portugál és egy brazil is. Ráadásul utóbbi kettő épp egymás ellen meccsel az elődöntőért 11 órakor a Cseri úti műfüves pályán (pikáns csata lesz). A Rákóczi BFLA horvát ellenfelével

U15 leány - Biztos lesz magyar döntős!

Svéd-török párharc lesz az egyik oldalon, míg a másikon a Rákóczi BFLA leányai a Tolna-Mözsi FSE hölgyei ellen meccselnek pénteken 11 órakor a Cseri úton.

U16 - Törökverő Rákóczi!

Horváth Zoltán csoportgyőztes csapata igazolva a papírformát török ellenfelét is megverte (3-0-ra), így a fináléért játszhat a Bene akadémia pénteken 13 órakor Mezőcsokonyán egy moldáv csapattal. A másik ágon portugál-bosnyák derbi lesz.

U17 - Négy magyar és négy külföldi csapat maradt

Somogyból a Zoom Sport SE, a Toponár és a Mezőcsokonya van még versenyben. A párosítások a négy közé jutásért: Zoom Sport SE - Brescia 12:30 (Toponár), SYFA West Region - Mezőcsokonya 12:30 (Cseri út, műfű) és Toponár SE - Donji Miholjac 12:30 (Kaposfüred).

Címkék: youth, football, rákóczi, sport