A strandröplabda-válogatott Szombathelyi Kitti, a hat év után visszatérő Horváth Alexandra, valamint a 2013-ban bajnoki és Magyar Kupa-bronzérmet szerző feladó, Jenei Andrea után újabb fiatal tehetség érkezését jelentette be a klubvezetés. A 20 esztendős, 190 centi magas Hegedűs Anna egyetemi tanulmányai mellett szerepel majd a somogyi együttesben.

null

A fővárosból érkező sportolónő több csapatban megfordult már, és az utánpótlásban szép sikereket ért el. A következő évadban immár a felnőtt NB I-ben szeretne nagyot alkotni az új társakkal. Hegedűs szélsőütő, feladó-átló és center poszton egyaránt bevethető, és fizikai adottságának, valamint tehetségének, szorgalmának köszönhetően minden bizonnyal hasznára lehet majd a kaposvári együttesnek is.

- 2000-ben kezdtem röplabdázni Danada Juditnál, Óbudán. Ezután kerültem a BSE-be a legendás dr.Kotsis Gabi nénihez, aki meghatározó volt számomra, hiszen nála sajátítottam el igazán az alapokat a szupermini, a kismini és a mini korosztályban. Ezt követően két év kihagyás következett, majd egy év a Palota együttesében, aztán újra a BSE, ahol a gyerek, a serdülő és a junior korosztályban szerepeltem. Az OGYB és az OSB csapattal is sikerült ezüstérmet nyernünk a bajnokságban. Nagy Júlia, Kasziba István, Schadek Ferencné, Neizer Zoltán és Hollósy László is edzőm volt az eltelt időszakban. Hollósyval a 2010/11-es évad végén junior magyar bajnokok lettünk. Ezt követően igazoltam a Közgázhoz (NB II.) és ezzel egy időben a Szolnokhoz (NB I.), kettős igazolással. A 2011/2012-es évadban a Budai XI. színeiben röplabdáztam, ahol Oláh János volt az edzőm, és az NB I-ben a hatodik helyet szereztük meg, a Kaposváron megrendezett junior döntőben pedig az All Star csapat tagja lettem. A következő szezonban Gödöllőn játszottam fél évet, most pedig igent mondtam a Diamant hívó szavára. Szeretnék helytállni, és persze azon dolgozni, hogy minél jobb eredményt érjünk el – nyilatkozta a klub honlapjának a csapat legújabb szerzeménye.


Oláh János együttese augusztus elején kezdi meg a felkészülést, a pontvadászat várhatóan októberben rajtol.

Címkék: anna, hegedűs, diamant, sport