Megadta a módját az MLSZ megyei igazgatósága: a női bajnokságban résztvevő csapatok játékosait egy-egy szál sárga rózsával köszöntötte a szezonzáró díjátadón. Természetesen az érmek és a kupák is gazdára találtak: a hölgyek mellett az öregfiúk bajnokság legjobbjai is megkapták jutalmukat.

Az egykori NB I-es játékosokkal megerősített Siófoki Bányász SE parádés szezont futott az öregfiúk bajnokság Északi csoportjában. 20 meccséből 17-et nyert meg és 132 gólt lőtt. A második helyezett Tab 14 ponttal gyűjtött kevesebbet a Balaton-partiaknál.

- Folyamatosan fejlődik, évről-évre magasabb szintre ér az öregfiúk bajnokság és bízom benne, hogy a következő szezonban tovább folytatódik ez a fejlődés a csapatok létszámát és a színvonalat tekintve is - mondta a Siófoki Bányász SE elnöke, Gruber György.

A Déli csoportban az FC Barcs lett a bajnok. A korábbi NB II-es játékosoka épülő csurgóiak ezúttal bronzéremel zártak.

- Az utolsó mérkőzés a Kaposfüreddel az hatalmas mérkőzés volt, hiszen ezen dőlt el, hogy elsők leszünk, vagy másodikak vagy harmadikak. Az első félidő 0-0-ra sikerült és a második félidőben tudtuk megszerezni a vezetést. Akkor folyamatosan sikerült egyre jobban összeszednünk magunkat és le tudtuk győzni 4-0-ás arányban. Somogyban sporttörténelmet írtak azzal, hogy a 2013/2014-es szezonban elindult a hosszú évek óta várt női labdarúgó-bajnokság. Öt csapat hősies, és nem mellékesen látványos küzdelméből a Dél-Balaton FC Balatonszemes került ki győztesen - mesélte Madarász Eszter.

A siófokiak a női mezőnyben is jól teljesítettek, a Bányász csapata a második helyen zárt.

Az MLSZ megyei igazgatósága a nyári szünidőben sem tétlenkedik: a női bajnokság mezőnyét a következő szezonra nyolccsapatosra duzzasztotta fel, és várhatóan az öregfiúknál is bekapcsolódnak majd újabb együttesek a nagy népszerűségnek örvendő pontvadászatokba.

Címkék: mlsz, foci, balaton, sport