Már tavaly is nagy sikert aratott a triatlonisták körében a desedai eXtremeMan verseny. Ezúttal egy hétvégén három megmérettetést is rendeztek tó strandján és környékén. Szombaton a sprintávú eXtremeMan versenyen és az MG Produkt Triatlon Elit- és Amatőr Váltó Országos Bajnokságon vehettek részt a próbázók. Utóbbin 11 kategóriában hirdettek győztest.

A legnagyobb kihívást a vasárnapi fél Ironman jelentette, ami 1900 méter úszásból, 90 kilométer kerékpározásból és 21 km futásból állt. Ez a viadal a nagyatádi Ironman OB főpróbája is volt egyben.

Az indulók szerint a pálya kerékpáros része számít igazán embertpróbálónak a sok szintemelkedés miatt. A futás viszont a Deseda partján, végig árnyékban már-már kellemesnek mondható. Az utóbbi években kiváló országos eredményeket elérő Bozsó Zoltán is rajthoz állt a versenyen.

A vasemberek azt mondják: nem a távolság, hanem az iram az, ami megöli a versenylovat. A jó taktika is sokat számít egy-egy versenyen, és az sem mindegy, hogy milyen természeti viszonyok között zajlik a megmérettetés. A próbázóknak akárcsak tavaly, idén is meg kellett birkózniuk a széllel.

A versenyt ezúttal a szekszárdi színekben induló Módos László nyerte 4 óra 44 perc 48 másodperces összidővel. Őt három nagyatádi próbázó követte, Janota Zoltán, Tóth Gábor, Kocsis Péter sorrendben. A hölgyek mezőnyében az abszolút győztes a győri Farkas Erika lett, míg váltóban a Kaposvári Vízügyi SC Csima Ferenc, Sigeti Krisztián, Kovács Dániel összetételű csapata szerezte meg az aranyérmet. A résztvevők egyetértettek abban, hogy ez a viadal nagyszerű erőfelmérő volt július 26-ai nagyatádi Ironman előtt.

Címkék: ironamna, extrememan, deseda, sport