A kaposvári röplabdás lányok még a kupagyőztes Vasas csapatától is játszmát raboltak a bajnoki alapszakasz során, így nem meglepő, hogy végre megvalósult a nagy álmuk. Az amatőr alapon működő, helyi fiatalokra épülő társaság hat év után jutott be újra a felsőházi rájátszásba, azaz a legjobb nyolc közé az NB I-ben. A klub az idén ünnepli megalapításának 45. évfordulóját, és a szép jubileumhoz a csapat is hozzátette a magáét.

Kaposvár közgyűlése a múlt héten tárgyalt a kiemelt egyesületek további támogatásáról. Szita Károly polgármester kiemelte: a lányok egyedüli élvonalbeli női csapatként dicsőséget hoztak a városnak. A közgyűlés ezek után 1 millió forinttal megemelte az egyesület működési támogatását. A városi sportbizottsági ülésen pedig azt hangzott el, hogy a sportbarátok körében egyre népszerűbb csapat az előttünk álló szezonban is szeretné megőrizni az NB I-ben kivívott helyét.

Jövőre is Oláh János irányítja majd a kaposvári lányokat
Jövőre is Oláh János irányítja majd a kaposvári lányokat

A klubvezetés megtette az első lépést ebbe az irányba: Oláh János vezetőedző egy évvel meghosszabbította a szerződését - - jelentették be a Park Garden és Fröccskertben tartott hivatalos sajtótájékoztatón. A korábbi kiváló játékos tavaly nyáron vette át a csapat irányítását.

- Motiváció van bőven - fogalmazott az 57 éves szakember. - Az első, hogy újra jussunk be a nyolc közé. Az alapszakasz a legnehezebb, ha elérjük a célunkat, akkor a rájátszásban már nyugodtabbak lehetünk, és ott már bravúros eredményeket is elérhetünk. Nem mi leszünk a legmagasabbak, a legerősebbek, de remélem, mi leszünk a legszebbek, és több meglepetést is okozhatunk az erősödő mezőnyben.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együtteséből biztosan távozik Tobak Eszter, aki hazatér Sümegre, és Rák Rebeka, aki külföldön szeretné folytatni. Az érettségizők közül Horváth Klaudia és Kárpáti Nikolett várhatóan Budapesten folytatja tanulmányait, Szarka Vivien viszont maradna Kaposváron. Harmath Zsófia, Csitári Virág, Szívós Ildikó, Duduka Ingrid, Ihász Dóra, Fáth Kinga és Pedranzini Letizia biztosan Kaposváron röplabdázik továb, Stirt Tímea, Pintér Zsanett és Récsei Ágnes jövője a munkahelyi elfoglaltságokon múlhat. A tavasszal csatlakozott a kerethez a 21 éves, 180 centi magas, saját nevelésű Nagy Réka, aki újrakezdte a röplabdát.

A klubvezetés a továbi tervekről csak annyit árult el, hogy négy játékossal erősödik majd a keret. Az ő érkezésüket a napokban jelentik majd be. A Diamant-lányok augusztus elején állnak munkába, a bajnokság várhatóan októberben kezdődik majd.

Címkék: oláh, jános, diamant, sport