Pontban éjfélkor gördült be a magyar férfi kézilabda válogatott busza Balatonboglárra. Csalódott játékosok és vezetők köszöntek el egymástól: együttesünk utoljára 2005-ben hiányzott a világbajnokságról.

- Nagyon szomorú, hogy nem jutottunk ki. Az 55. percben egy gól volt, a lehetőség megvolt, így történt, néhány ziccer kihagyás, két perces saját kiállítás, emberelőnyben nem megfelelő befejezések két alkalommal, amely a hazai csapatot lélektanilag fölénk emelte. Ez tény - mondta Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitánya.

- Van még lehetőségünk a javításra, de ez nem holnap van, és az ember mindig egyből szeretne cselekedni és tenni az ellen, ami történt. Hosszú út volt, amig a londoni olimpiáig eljutottunk, akkor a szlovénokon keresztül vezetett az útunk. Most a riói álmokig tulajdonképpen a szlovénoikon keresztül vezetett volna az útunk újra, és a sport fintora, hogy ez most nem sikerült nekünk - egyelőre - válaszolta Császár Gábor, válogatott kézilabdázó.

Mocsai szerint a szlovéniai visszavágó végére elfogyott a csapat, a sérülések és a hibák megpecsételték a válogatott sorsát.

- Nem hiszem, hogy most egymásnak kellene esni, hogy most egymásban kell keresni a hibát. Mindenki hibázott, mindenki tett hozzá a csapt teljesítményéhez. így alakult, le kell vonni a tanulságokat, és ezután is mindent megtenni a magyar válogatottért - tette hozzá Császár.

A fiúk abban bíznak, hogy kijutnak az Európa-bajnokságra. Annál is inkább, mert már csak innen vívhatják ki az olimpiai részvétel jogát. Mocsai Lajos ugyancsak előre tekint.

- Ez egy nehéz helyzet, mindenkinek fel kell dolgznia. bízom benne, hogy azok a játékosok, akik eddig velünk dolgoztak, erkölcsi kötelességüknek fogják tekinteni, hogy az Európa-bajnokságra kijutva megfelelő teljesítménnyel sikerüljön az olimpiára kijutni. Nyilván egy-két fiatalnak lehetősége nyíilk a beépítésre. Fogjuk is őket versenyeztetni, várhatóan január folyamán - mondta Mocsai Lajos.

A kapitány szerződése egyébként 2016. augusztus 31-ig, vagyis a riói ötkarikás játékok zárásáig érvényes.

Címkék: mocsai, kézilabda, válogatott, sport