Edzésben a Hornung testvérek. A két tehetséges kaposvári fiatal szorgalmas munkája újabb szép sikert hozott: Igor és Gábor nagy fölénnyel merte meg a tenisz diákolimpia országos döntőjét Balatonfűzfőn, az első korcsoportosok mezőnyében.

- Várható volt. Az első kiemeltjei voltak ennek a versenynek, nekik volt ranglistapontjuk egyedül fiú 12-es az összes versenyző közül. Hét iskola indult, az első fordulóban erőnyerők voltak. Az elődöntőben gémet sem vesztve verték meg a pécsieket, a döntőben már nagyobb erőfeszítésre ösztökélte őket a Kiskunfélegyháza - mondta Hornung Gábor, a Kapos TC utánpótlás-edzője.

Az ikrek jövőre is ebben a korcsoportban játszanak, így további sikerélményekre számíthatnak. A nyár továbi versenyein ugyancsak a jó szereplés a cél.

- Azért válaztottam ezt a sportot, mert apukám és anyukám is teniszezett, és én is teniszezni akartam - válaszolta Hornung Igor.

Az edző-édesapa szerint a két kilenc éves fiú sikeréből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

- Hat-hét éve egészen eredménycentrikus szülőket, edzőket látok magam körül. Imásdnak futballozni, úsztak, de rengeteget vannak teniszpályán, előbb is simerkedtek meg az alapjaival. Semmilyen garancia ninmcs arra, hogy ezekből a fiúkból élversenyző lesz. Bejön majad a monotónia-tűrés, lehet, hogy 15 évesen abbahagyják majd. Most az élmezőnyben vannak, de semmi jelentősége nincs, Szeressék, az a lényeg - tette hozzá Hornung Gábor.

A diákolimpia országos döntője még több somogyi sikert hozott. Korcsoportjában aranyérmes lett a fonyódi Hankó Gréta és Tirászi Tamara. A kaposvári Kodály iskola két tanulója, Péntek Ábel és Szabó Barna másodikként zárt, a balatonboglári Horváth Regina és Száraz Cintia, valamint a siófoki Cseresznyés Máté és Fodor Márton egyaránt harmadik lett.

Címkék: testvérek, hornung, tenisz, sport