A magyar ifjúsági atléta válogatott tagjaként Bajnok Eszter a Favorit AC Kaposvár versenyzője hármasugrásban indulhatott a korosztály Európa bajnokságán. Hármasugrásban kilenc európai ugró indulhat majd Nankingban a legjobbak megmérettetésén. Földrészünkről 26 hármasugró leány az első napon a selejtezőben két csoportban próbálkozhatott a legjobb 12 közé kerülni. A selejtező szint 12,70 méter volt, amit Bajnok Eszter rögtön első kisérletére magabiztosan teljesített is, ráadásul a 12,92 méter majdnem húsz centiméterrel jobb lett mint saját országos ifjúsági csúcsa. Eredménye a selejtezőben a második legnagyobb volt ,így bizakodva készülhetett a másnapi döntőre, ahol a 12 résztvevő közül csak hármat kellett megelőznie a kvótához.

A döntőben az első sorozatban ráijesztett az érte szurkolókra, hiszen egy nagyon gyenge ugrással csak a 11. helyen állt, távol a még kvótát jelentő 9. helytől. A második sorozatban majdnem egy métert javítva addigi eredményén feljött az ötödik helyre, de ezzel az eredménnyel még nem nyugodhatott meg, hiszen ellenfelei ott voltak szorosan a nyomában. A harmadik sorozatban nem javított, de az ötödik helyen bekerült a nyolcas döntőbe és így eldőlt, hogy megszerezte az olimpiai kvótát.

A hatodik sorozatig az ötödik helyen állt, ekkor azonban nagyon összeszedte magát és 12,81 méterig repült és ezzel megszerezte a harmadik helyet Európa legjobb hármasugrói között. Az idei évben minden versenyén kiválóan szereplő Bajnok Eszter három legyet ütött egy csapásra Bakuban. Megszerezte az ifjúsági olimpiai indulási jogát, országos csúcsot ugrott és bronzérmet szerzett korosztálya Európa bajnokságán.

Címkék: eszter, diákolimpia, bajnok, sport