Az V.-VI. korcsoport kezdte az atléták országos diákolimpiai döntő sorozatát. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is érmekért utaztak a somogyi középiskolások a fővárosba. Az előzetesen várt négy-öt érmet sikerült alaposan túlteljesíteni a fiataloknak. Nyolcszor állhattak megyénk sportolói a dobogóra és az érmek mellett még 14-szer (!) szerepeltek a legjobb nyolc között. 

Bajnok Eszter (Kaposvár, Munkácsy Mihály Gimnázium) esélyeshez méltóan nyert két diákolimpiai bajnoki címet , megvédve tavalyi elsőségét. Ráadásul távolugrásban nemzetközileg is kiemelkedő eredményt ért el (592). Hármasugrásban akárcsak tavaly ezúttal is iskolatársa Gonda Jázmin állhatott a dobogó második fokára. A 4x100 méteres váltóban a Gyurka Borbála, Kovács Petra, Gonda Jázmin, Bajnok Eszter összeállítású Munkácsy váltó szinte az utolsó méterekig vezetett,de a célba már 13 századmásodperc hátránnyal a második helyen futottak be. Magasugrásban Gyurka Borbála (Kaposvár, Munkácsy Mihály Gimnázium) a negyedik legnagyobbat ugrotta. A marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulóinak két értékes hetedik hely jutott, Szecsődi Laura (800 méter) és Bárczi Kata (gerelyhajítás) révén. Az ötödik korcsoportos fiúk is halmozták a jobbnál jobb eredményeket.

A kaposvári Eötvös Lóránd Műszaki Szakközépiskola versenyzője Pap Kristóf távolugrásban és 110 méteres gátfutásban is harmadik lett, míg hármasugrásban az ötödik legnagyobbat ugrotta. Több számban is két-három kaposvári döntősért szoríthattunk. A 110 méteres gátfutásban például hárman is a döntőbe jutottak. Pap Kristóf mögött Székács Máté a hatodik , Csizmadia Gábor a hetedik helyen ért célba. Mindketten a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium tanulói. A hármasugrásban fordult a kocka, hiszen itt Székács Máté lett harmadik megelőzve az ötödik Pap Kristófot. Csizmadia Gábornak is jutott még egy értékes negyedik hely 400 méter gáton, mindössze négy (!) századra a dobogótól.

A fiú súlylökésben a szintén munkácsys Argay Ferenc jutott a döntőbe és lett ott hetedik. A VI. korcsoportos fiúknál is jutott érem a somogyiaknak. Itt a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium sportolója Szász Szabolcs gerelyhajításban az ezüstéremig jutott. Az ezüst mellett a negyedik helyeket halmozták a kaposváriak. A Kaposvári Egyetem Gyakorló Gimnáziumának sprintere Kovács Péter mind 100 méteren, mind 200 méteren negyedik lett a döntőben, akárcsak a Munkácsy 4x400 méteres váltója Csizmadia Gábor, Székács Máté, Szabó Erik, Kishanti Martin összeállításban. A VI. korcsoportos lányokat Kovács Petra (Kaposvár, Munkácsy Mihály Gimnázium) képviselte a legnagyobb sikerrel. Három rövidtávfutó számban is a legjobbak közé került. Négyszáz méteren ötödik, 100 méteren hatodik, 200 méteren a hetedik helyen végzett.

Címkék: eszter, bajnok, arany, sport