Két megyei első osztályú gárda, a Balatoni Vasas és a Babócsa találkozott egymással a megyei labdarúgó Magyar Kupa fináléjában. Az elődöntőben a Balaton-partiak a Nagybajomot, a babócsaiak pedig a Nagyberkit győzték le. A döntőnek ezúttal Taszár adott otthont.

- Örültünk a felkérésnek, hogy megyei kupadöntőt rendezhetünk, most főleg, mivel, hogy csak megye négyes csapatunk van, a tavalyitól eltérően, ugye akkor még megye kettes mérkőzéseket is nézhettek nálunk az érdeklődők, ezért örültünk, hogy egy színvonalas, magasabb szintű meccset is láthatnak - mondta a Kacsógép Taszár SE elnöke, Benke Gábor.

A Balatoni Vasas csapatában egy olyan játékos is pályára lépett a döntőben, aki 15 évvel ezelőtt, 1999-ben a Debrecen elleni Magyar Kupa-döntőnek is részese volt.

- Hát ez egy jó 15 éve volt már, amikor a Kiprich Józsi, Szalma, Vincze Pilu visszajöttek Tatabányára, akkor másodosztályúak voltunk, de jó csapatunk volt, és így el tudtunk menni a kupadöntőig - mondta a Balatoni Vasas játékosa , Duli Zsolt.

A babócsai Gergulás Ferenc az előző szezonban több mint húsz gólt felett termelt, és az idén is jó teljesítményt nyújt.

- Egy ekkora településnek, mint Babócsa, ez óriási lehetőség, ugye kvalifikáltuk magunkat a főtáblára, ez mindenképp nagy eredmény, ez pedig, hogy itt szerepelhetünk a Somogy megyei döntőben, ez már csak hab a tortán, de ha már itt vagyunk, mindenféleképp szeretnénk megnyerni - tette hozzá, Gergulás Ferenc.

Gergulás ezúttal is ízelítőt adott tudásából, már az ötödik percben megszerezte a vezetést csapatának. A Balatoni Vasas a második félidőben Németh jóvoltából egyenlített, majd a mérkőzés végi tizenegyes párbajban megnyerte a megyei selejtezőt. A Balatoni Vasas mellett a Babócsa is ott lesz a Magyar Kupa országos főtábláján, sőt a bronzmérkőzésen, a Nagyberki ellen diadalmaskodó Nagybajom is indulhat a sorozatban.

Címkék: finálé, kupa, magyar, sport