A legifjabb tehetségek is kipróbálhatták tudásukat a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, valamint a Kaposvári Nehézatlétikai SE közös rendezvényén. Több mint száz kaposvári fiatal mellett a sportiskola vidéki bázisairól is érkeztek sportolók.

- Ez a nap elsősorban az újonc dzsúdósokról szól. Itt a gyerekek 95 %-a az utóbbi egy, fél éven belül kezdte el a dzsúdózást. Többségük olyan még emiatt, hogy magasabb szintű versenyre még nem vihetőek el, viszont ez egy nagyon jó motiválóverseny, éppen ebből a célből, hogy legyen azért verseny megmérettetés is, az övvizsgák mellett természetesen - mondta Böröcz Zsolt, a Kaposvári Sportiskola vezetőedzője.

Kaposvár mellett tizenhárom településről érkeztek cselgáncsozók.

- Nagy az utánpótlás, ide is húsz fővel érkeztünk. A klubnak az egyharmada kezdőkből áll, tehát pont a tudásszintünknek ez a verseny megfelelő - tette hozzá Nagysolymosi Sándor, zalaegerszegi vezetőedző.

A kaposváriak egyik nagy reménysége, Schneider Barnabás, aki a versenyt megelőzően a Budapest Kupán is sikerrel szerepelt. A fiatal versenyző mindegyik ellenfelét legyőzte a fővárosban, és az első helyen zárt. A kaposvári viadalon is a maximumot akarta kihozni magából.

- Meg szeretném nyerni az összes meccsemet és első helyezett szeretnék lenni - válaszolta Schneider Barnabás, a Kaposvári Sportiskolától.

A dzsúdó a lányok körében is egyre népszerűbb. Volt olyan induló, akinek élete első versenye volt a kaposvári.

- Nagyon szeretek dzsúdózni, hogy megvédhessem magam, meg így több barátom is lett, hát és mert szeretek - mondta Herkli Virág Csokonyavisontáról.

Az egész napos verseny elérte a célját, hisz a fiatal cselgáncsozók sikerélménnyel térhettek haza, már csak azért is, mert mindegyikük éremjutalmazásban részesült.

Címkék: nagyjai, dzsúdó, jövő, verseny, sport