Értékes ajándékkal kedveskedtek a siófoki kézilabdázók a város polgármesterének: a Magyar Kupában szerzett bronzérmet Fodor János klubigazgató adta át dr. Balázs Árpádnak. A csapat ezzel a sikerrel történelmet írt, és a két évvel ezelőtti bajnoki harmadik helyezés után újra megmutathatja magát a nemzetközi mezőnyben.

- Kitűztük magunknak azt a célt, hogy a női kézilabdát hosszú távon, magas színvonalon szeretnénk működtetni. A csapat is elkötelezett abban, hogy lehetőleg a nemzetközi mezőnybe való bejutást érő eredményeket elérje - mondta dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere.

A csapat játékosai és vezetői elismerő oklevelet és ajándékokat is kaptak a polgármestertől. Ez a szezon valóban jól sikerült a Balaton partján.

- Szerintem ez egy jó év volt a csapat, a klub szempontjából. Nekem a harmadik évem volt, nehezen indult, új edző, újh játékosok, de a tavaszra már jöttek a sikerek, ennek köszönhető, hogy az alapszakaszban ötödikek lettünk, és amiért itt vagyunk, a kupában harmadiknak sikerült lennünk - tette hozzá Németh Csilla, a Siófok KC-Galerius Fürdő játékosa.

Az SKC fiatal szélsője, Erdősi Ildikó ebben a szezonban a válogatottban is bemutatkozott, és társaihoz hasonlóan bízik az eredményes folytatásban.

- Szerintem miundenképpen lehet még fejlődni, én az 1-4-et is megcéloznám. Bízom benne - mondta a válogatott játékos.

A remények szerint jó úton járnak a lányok, akik sikerüknek köszönhetően közelebről is megismerkedhettek a város egyik nevezetes helyével, a Thanhoffer villával.

A polgármester és a csapat tagjai a szezon nagy eredményére koccintottak is egymással, és a közös fotó sem maradt el. a klubvezetés az előttünk álló időszakban azért dolgozik majd, hogy a következő évadban is legaláb ilyen sikeres legyen az együttes, mint az idén.

Címkék: köszöntés, skc, polgármester, sport