A fővárosban 11-7-re kapott ki a BVSC-től a Kaposvári Vízilabda Klub a 7. helyért zajló rájátszás első mérkőzésén. A párharc két győztes meccsig tart, így a somogyiak számára csak a győzelem az elfogadható a szerdai találkozón.

- Ha az egész szezon összképét nézem, akkor most egálban vagyunk a BVSC-vel, két győzelem, két vereség. Ez most az ötödik meccs, ugye a kupában megvertük őket annak idején, a bajnokságban egy-egy, most a rájátszás első meccsét megnyerték, most kettő-kettő, úgyhogy most mi jövünk. A vasárnapi meccs is olyan volt, hogy ott is lehetett volna nyerni is akár - mondta a Kaposvári VK vezetőedzője, Fekete Szilveszter.

- Mi itt elfogytunk egy kicsit a végére, mint csapat. Dőry Farkas távozása és Kovács Olivér kiválását azért úgy gondolom, hogy megéreztük, de ettől függetlenül, hogyha összeszedetten játsszuk a játékunkat, odafigyelünk a védekezésre, akkor minden esélyünk megvan rá, hogy nyerjünk - tette hozzá Kincses Attila.

A találkozót szokatlan időpontban, szerdán délelőtt 11 órakor rendezik.

- Most vették le a sátrat itt az uszodában, az időjárással még nem voltunk tisztában, amikor el kellett dönteni, hogy mikor legyen a mérkőzés az esti, csak este az edzésidőnkben tudunk mérkőzést rendezni, tehát olyan hét-nyolc óra felé, amikor rossz idő van az szerintem nagy mértékben befolyásolhatja a teljesítményt is - árulta el a vezetőedző.

A BVSC négy ponttal gyűjtött többet a kaposváriaknál a bajnokság alapszakaszában, és több figyelemre méltó eredményt is elért. Legyőzte többek között a Szeged, a Honvéd és a Debrecen gárdáját is.

- Hajtós csapat, elég fegyelmezettek. Van egy nagyon jó edzőjük, a Märcz Tamás, aki azért összerakja a taktikát. Úgy gondolom, hogy ettől függetlenül verhetőek, mert három-négy kiemelkedő játékosuk mellett azért nagyon sok lyuk van a csapatukba - mondta Kincses.

A kaposváriak legutóbb március elsején, idegenben tudták legyőzni a BVSC-t, méghozzá 8-6 arányban, remekül védekezve. Egy hasonló sikerrel ezúttal is kiegyeznének a fiúk. Azok a szurkolók, akik esetleg munkahelyi vagy egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudnak ott lenni a szerda délelőtti mérkőzésen, azok nálunk élőben megnézhetik az összecsapást.

Címkék: medence, fürdő, KVK, vízilabda, sport