Dél-dunántúli rangadót rendeztek az U18-as és U16-os labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában. A Cseri úti centerpályán gól nélküli első félidőt követően a piros mezes vendégek az 55. percben szerezték meg a vezetést, a kaposvári Kozics Barnabás a 66. percben egyenlített. A végére is maradtak izgalmak, és helyzetek mindkét oldalon, de már nem változott az eredmény.

- Azt gondolom, a srácok kihozták a maximumot a mérkőzésből. Bátrabb előre-játékkal a győzelmet is megszerezhettük volna. Több fiatalabb játékos is szerepelt nálunk, ennek tükrében bravúr az eredmény - mondta Horváth Zoltán, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U18-as csapatának edzője.

- Én egy ilyen hajtós meccsre számítottam, mint a mai. Az egy ponttal elégedttek lehetünk, mmindenki megtett mindent a győzelemért - tette hozzá Polonio Guerreiro Joao, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia játékosa.

A somogyiak 16 ponttal a 14. helyről várják a folytatást.

- Igazából nem ebben mérjük, hányadik helyen vagyunk. Azt szoktam mondani a srácoknak, hogy minden meccsből hozzák ki a maximumot, hogy jövőre helyt tudjanak állni majd az U21-es bajnokságban. ez a legfontosabb - tette hozzá Horváth Zoltán.

Az U18-as együttessel együtt szereplő 16 éves társaság 6-2-es vereséget szenvedxett a pécsiektől, góljainkon Bíró Dominik és Rácz Ervin osztozott. A fiúk szerdán délelőtt a Budapest Honvéd otthonában folytatják szereplésüket.

Címkék: u18, bene, akadémia, sport