A Siófok KC-Galerius Fürdő szerezte meg a bronzérmet a női kézilabda Magyar Kupában, miután a 3. helyért kiírt mérkőzésen 32–21-re nyert a Veszprém ellen Dabason. Erdősi Ildikó válogatott formában kézilabdázott: a fiatal szélső szinte nem tudott hibázni, 13 gólig jutott. Gratulálunk a szép eredményhez!

Fotó: http://siofokkc.hu/
Fotó: siofokkc.hu

A második nap első mérkőzésén nem csak a bronzérem volt a tét, hanem a Kupagyőztesek Európa Kupájában való indulás joga is. Előzetesen a Siófok számított esélyesebbnek, hiszen a bajnoki alapszakaszban kétszer is megverte a bakonyiakat, semleges pályán, egy ilyen rangos rendezvényen azonban egyáltalán nem lehetett fél vállról venni az összecsapást.

A Balaton-partiak kezdtek jobban, már az elején kézbe vették az irányítást, és bő húsz perc után már hat góllal, 11:5 arányban vezettek. A főszerepet az az Erdősi Ildikó játszotta, aki márciusban már a válogatottban is bemutatkozott: a balszélső az első játékrészben kilenc gólt szerzett, saját posztjáról és indításból is eredményes volt. A tartalékos veszprémiek nem adták fel, becsületesen küzdöttek, és a szünetig visszakapaszkodtak mínusz háromra.

A térfélcsere után hamarosan visszaállt az öt-hatgólos különbség, majd a Siófok még tovább növelte az előnyét. Az SKC végül 11 góllal győzött, és sporttörténelmet írt: először állhatott fel a dobogóra a Magyar Kupában. Két éve már összejött a négyes döntős szereplés, de akkor nem sikerült éremmel zárni.

A látottak alapján teljesen megérdemelten akasztották a somogyi lányok nyakába a bronzot.

Ringroup Női Magyar Kupa, mérkőzés a 3. helyért:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC – Siófok KC-Galerius Fürdő 21-32 (10-13)
Dabas, 1000 néző. V.: B. Pech,Vágvölgyi
Veszprém: Pásztor, Szemerey (kapusok), Gulyás 1, Hajtai 6 (1), Horváth D. 2, Kiskartali, Kokas, Kurucz 4, Marincsák, Pelczéder, Planéta, Takács B. 2, Tóth E., Tóth G. 6 (3). Edző: Róth Kálmán.
Siófok: Futaki, Nagy É., Pastrovics (kapusok), Dajka 3, Deáki 1, Erdősi 13, Léránt 5 (3), Lukács V. 2, Németh Cs., Polics, Schneider, Szabadfi 2, Szalai 4, Szamoránsky A. 1, Termány 1 (1), Varga N. Edző: Golovin Vlagyimir.
Kiállítások: 14, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4

Címkék: veszprém, bronz, skc, sport