Hat aranyéremmel tértek haza a Crystal SC ritmikus gimnasztikázói a fővárosban rendezett Kertváros Kupáról. A rangos országos versenyen a kaposvári egyesület versenyzői összesen kilenc dobogós helyezést szereztek.

- Az idei évben az első ritmikus gimnasztika versenyünk, nagyon készültünk rá, és ezek igazából ilyen felkészítő versenyek az elkövetkezendő vidékbajnokság, diákolimpia sorozatra. Úgy gondolom, hogy ez így egész jól sikerült, de ezekből a versenyekből látjuk azt, hogy miken kell még javítani - árulta el a Crystal SC Kaposvár edzője, Békési Zsanett.

A Polák-testvérek is jól teljesítettek a versenyen. Polák Bogi szabadgyakorlatával a harmadik helyet szerezte meg, Barbara pedig összetettben negyedik, labdával pedig második lett.

Rácz Dorottya a budapesti versenyen összetettben és labdával első, karikával pedig második lett.

A Crystal SC sportolói a pécsi ritmikus gimnasztikázókkal közösen egy háziversenyen vesznek részt a jövő héten. Az igazi megmérettetés azonban május 9-én vár rájuk. A kaposváriak 14 fővel utaznak majd diákolimpiai selejtezőre Pécsre, ahonnan minél többen szeretnének tovább jutni a júniusi budapesti országos döntőbe.

Címkék: crystal, arany, verseny, sport