Helyzetekből nem volt hiány, mégis csak egy góllal nyertek a kaposvári lányok a Pécs elleni rangadón. Az U15-ös pontvadászat déli csoportjának mérkőzésén Ujvári Csenge góljával dőlt el a győzelem sorsa.

- Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, régóta készültünk rá. A lányok nagyon sokat dolgoztak. Valami miatt ma nem úgy sikerültek a támadásbefejezések, ahogy terveztük, de mindenképpen megérdemelt sikert arattunk - mondta Weimann Gábor a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia edzője.

A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében a 2013/2014-es évadban minden NB I-es klubnak indítania kellett egy U15-ös leány csapatot. Ennek köszönhetően a kaposvári Bene akadémián is megjelent a női szakág, és az újonc együttes tagjai sikerrel helytállnak a bajnokságban.

- Nagyon nehéz volt, mert az első helyen voltak, előttünk, tavaly megvertek minket. Az első félidőben ijedtek voltunk, aztámn belejöttünk, rúgtunk egy gólt, és már jobban éreztük magunkat - tette hozzá Varga Antónia Hajnalka a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia játékosa.

A versenykiírás értelmében az első és a második helyezett továbbmegy az országos rájátszásra. A Kaposvár és a Pécs 18-18 ponttal várja a hajrát, így minden esély adott arra, hogy a lányok megmutassák majd magukat a legjobbak között is.

Címkék: u15, foci, lány, sport