A Kaposvári Nehézatlétikai SE büszkesége, Knipli Csongor a sérült Módos Péter helyett indult a finnországi birkózó Európa-bajnokságon. Mérkőzést nem tudott nyerni, nagy küzdelemben esett ki izraeli ellenfelével szemben. Térdelő helyzetből és állásból sem tudott akciót csinálni riválisán, aki végül 2-0-ra győzött. Az újonc Knipli bemutatkozása mellett jó hír a magyar birkózósport számára, hogy a válogatott - Bácsi Péter és Lőrincz Tamás jóvoltából - két aranyéremmel zárta a kontinensviadalt.

A Kaposvári Nehézatlétikai SE serdülő korosztályú sportolói is szőnyegre léptek a hétvégén. A ceglédi nemzetközi rangsorversenyen Járfás András ezüst-, Fáth Henrik pedig bronzérmet szerzett, míg Radics Gergely az ötödik helyen zárt.

A kaposváriak most újabb megmérettetésre készülnek, a következő napokban Bukarestben vesznek részt egy kadet nemzetközi viadalon, ami a közelgő világversenyek előtt kiváló erőpróbának ígérkezik. A hosszú sérülés után visszatérő Horváth Barnabás 76 kilogrammban indul a szabadfogásúak mezőnyében. A fiatal tehetség a legutóbbi válogatón aranyérmet szerzett.

Barnabás mellett Kovács Márk, Kajtán Olivér, Járfás Luca és Kovács Bence képviselheti a magyar válogatottban a kaposvári színeket a bukaresti viadalon. A Nehézatlétikai SE sportolói a romániai verseny után az áprilisi végi magyar bajnokságon lépnek majd szőnyegre.

Címkék: Knipli, Nehézatlétika, birkózó, nemzetközi, bajnokság, Kaposvár, sport