A Munkácsy Gimnázium adott otthont az észak-magyarországi tigrisek és a dél-dunántúli oroszlánok közötti régiós ökölvívó tornának. A fő cél az volt, hogy a térség válogatott szintű, vagy tavalyi versenyeredményeik alapján kiemelkedő képességű bokszolói összecsapjanak.

box

- Ez egy csapattalálkozó, ahol két térség legjobbjai küzdenek. Igazából az lenne a fő cél, hogy kialakítsunk egy csapatversenyt a régi bajnokságok mintájára, és most fog kiderülni, hogy van-e erre igény - mondta a Ring SC Kaposvár klubvezetője, Vajmi Csaba.

A kaposváriak egyik nagy hiányzója Tóth Richárd volt, aki a legutóbbi külföldi versenye óta Tatán, az edzőtáborban készül a válogatottal.

- Nagyon kemény a munka, napi három edzés, most lejött a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, a Kovács László, és megnézett minket, készülünk a világbajnokságra mert a jövő hónapban már utazunk - mondta Tóth Richárd.

A kaposváriak jól szerepeltek a tornán, sőt, az egész dél-dunántúli régió kitett magáért. Mislai Kristóf magas szintű bunyóval győzte le ellenfelét. A Ring SC Kaposvár tehetsége örül a sok versenynek és a nagyobb terhelésnek.

- Igen, rengeteg új verseny van, de így tudunk fejlődni, más régiók legjobbjaival is tudunk bokszolni, akiket amúgy csak az országos bajnokságokon látunk, igaz, hogy sűrűbb a versenyszezon, de ez mindenképpen jó fejlődési lehetőséget nyújt nekünk - tette hozzá Mislai Kristóf.

Az észak-magyaroszági bokszolók közül Fehér Márió válogatott kerettag, ezúttal is jól felkészült a párharcra, igaz, az év fő versenyeire koncentrál, Kaposvárra csak gyakorolni érkezett.

- Most a Bornemissza-versenyre készülök, aztán megyek vissza a válogatotthoz, mert kerettag vagyok, és szeretnék az EB-n jól szerepelni, tavaly a világbajnokság nem jött össze, talán most a vb rendben lesz. Utána pedig majd a magyar bajnokság - mondta a Észak-Magyarországi Régió bunyósa, Fehér Márió.

A torna elérte a célját, több magas színvonalú összecsapást láthattak az érdeklődők, a csapatvezetők pedig jól fel tudták térképezni az ellenrégió képességeit.

Címkék: észak, vívás, box, dél, ököl, sport, kaposvár