A KKK játékosainak ebben a szezonban egyszer már sikerült a bravúr az Alba ellen, az alapszakasz 5. fordulójában ugyanis 92-83-ra verték a fehérváriakat. Fodorék most ismét hasonló tettre készülnek, és két vereség után szeretnék megszerezni első győzelmüket a felsőházi középszakaszban.

Hendlein Roland, a hazai csapat klasszisa nehéz, kemény összecsapásra számít: "Legyőzték a Paksot is az utolsó mérkőzésen hazai pályán. Nekünk mindenképpen meg kell nyernünk ezt a találkozót, mert nagyon fontos itt a továbbiakban, hogy megszerezzük az első győzelmünket a középszakaszban és hogy mi is kijöjjünk abból a gödörből, amiben most vagyunk."



A fehérváriak is két vereséggel kezdték a felsőházi középszakaszt. Kikaptak Kecskeméten, majd meglepetésre hazai pályán a Soprontól is. Legutóbb viszont 16 pontos hátrányból nyertek Pakson.

Bármilyen erős is legyen azonban a spanyol Carlos Frade által dirigált fehérvári csapat, a KKK játékosai ezúttal is igyekeznek majd kiszolgálni a hazai közönséget. A bedobó posztján bevethető Lee Humphrey Kijevből érkezett Fehérvárra, míg a center, Kyle Barone Lengyelországból igazolt az Albához. A kaposváriak tudják, hogy nem lesz könnyű feladat őket megállítani.

A két csapat legutóbb januárban találkozott egymással, akkor Fehérváron az Alba nyert 97-73-ra, most viszont a KKK lesz hazai pályán, és a csapat kellő összpontosítással képes lehet a bravúrra. A mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

Címkék: fehérvár, középszakasz, Alba, bravúr, KKK, sport