Szép kaposvári sikerrel ért véget az 5 éves lovak kategóriájának küzdelme a 26. Mesterek Tornáján: a Lovas Akadémia SC válogatott sportolónője, Szabó Anita mindhárom fordulót hibátlan lovaglással nyerte Cassy-N nyergében.

A hagyományos magyar évadnyitónak számító viadalon hét nemzet 150 lovasa vett részt. A színvonalas programban 18 versenyszám kapott helyet, és a telt háznyi közönség a Nagydíj döntőjét várta a legnagyobb érdeklődéssel. A Turi József emlékverseny első helyéért 26-an szálltak harca, és az első fordulót hat páros teljesítette hiba nélkül a 140 centis pályán. A végső helyezések sorsa az összevetésben dőlt el.

A második fordulót mindössze ketten zárták nulla hibaponttal, és a jobb időeredmény döntött a magyar bajnoki címvédő Horváth Balázs javára a szlovák válogatott Marian Stangel ellenében . A harmadik helyet nagy meglepetésre a 19 esztendős Burucs Barna bátor, összeszedett lovaglással.

A három napos nemzetközi viadal legjobbjai között csaknem 25 ezer eurót osztottak szét. A kaposvári pannon Lovas Akadémián a nyáron junior lovastorna európa-bajnokságot rendeznek, az ősszel pedig újra ellátogat Somogyba a díjlovagló Világkupa mezőnye.

Nézzék meg összefoglalónkat a viadalról:

Címkék: mesterek, tornája, pannon, akadémia, lovas, sport