Dr. Hegedüs Csaba elmondta: kiemelten kezeli a szövetség Kaposvárt, mivel komoly szakmai munka folyik a városban, a sportág régiós központjában.

- Kaposvár elkötelezett a birkózó sportág mellett. Ezt is bizonyítja, hogy 9 millió forintot fordítunk évente erre a sportra. Alátámasztja az is, hogy 2011-ben Kaposvár átvehette a Birkózás Városa címet, mondta Szita Károly. A polgármester célként fogalmazta meg, hogy az RSG csarnokot bővítenék vagy egy teljesen új csarnokot terveznének a birkózóknak. Ehhez a Magyar Birkózó Szövetség támogatását és bizalmát megkapta a város. Így közös finanszírozásból fejlesztenék a sportághoz szükséges infrastruktúrát. Nagy jövője van a birkózásnak Kaposváron, hiszen a Csik Ferenc Olimpiai Támogatási Programban egy birkózó, Borsos Dávid felkészülését is támogatják, fogalmazott Szita Károly.

- Cél, hogy még magasabb színvonalú szakmai munka folyjék Kaposváron, hiszen az alapok ehhez megvannak. Ezért is lett a város a birkózás régiós központja, mondta dr. Hegedüs Csaba. Ha a fejlesztéseknek köszönhetően a feltételek adottak lesznek, Európa-, és Világbajnokságokat is rendezhetne Kaposvár, fogalmazatott a Magyar Birkózó Szövetség elnöke.

Címkék: fellegvár, világverseny, birkózás, csarnok, kaposvár, sport