A korosztály legrangosabb hazai megmérettetésén az Alpok Adria SE sízői képviselték a somogyi színeket és három korosztályos válogatottal az U21-es (ifjúsági) Csima Laurával, az U16-os (serdülő II) Szabados Bodóval és az U-14-es (serdülő I) válogatott Csima Ferenccel szálltak harcba az érmekért.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a sízőket. A hó minősége ugyan végig kiváló volt, azonban a ködös időjárás miatt a látási viszonyok korlátozottak voltak. A nagy köd miatt az U14-es és az U16-os korosztály óriásműlesikló versenyének második futamát törölni is kellett, így itt egy futam alapján hirdettek végeredményt.

A szervezők mindkét versenynapon nehéz feladat elé állították a sízőket. Műlesiklásban a piros jelzésű Almabfahrt, óriásműlesiklásban pedig a fekete jelzésű Wertung pályára tűzték a kapukat.



Az U21-es korcsoportban, a korosztály legfiatalabbjaként, a mindössze 17 éves Csima Laura, az elmúlt heti Ifjúsági Világbajnokságon elért 11. és az Országos Diákolimpia megnyerését követően, folytatta kiváló sorozatát.

A fiatal síző az összes - szám szerint három - egyéni bajnoki aranyérmet megszerezte a korcsoportban, melyből kettőt olimpiai versenyszámban. Először a műlesiklás futamait nyerte meg hatalmas fölénnyel, utána az óriásműlesiklásban diadalmaskodott, végül alpesi összetettben is az ő nyakába akasztották az aranyérmet.

Szabados az egyéni versenyek során egy negyedik helyet szerzett óriásműlesiklásban, egy hatodik helyet műlesiklásban és egy ötödik helyet alpesi összetettben. Szabados az U16-os korcsoport csapatversenyében is érdekelt volt, ahol két aranyérmet is szerzett óriásműlesiklásban és műlesiklásban. Szabados rajthoz állt az idősebb U21-es korcsoport versenyein is ahol egyéniben műlesiklásban nyolcadik, óriásműlesiklásban hetedik, a csapatversenyek során pedig két második helyezést ért el.

Csima Ferencnek ezúttal nem jött ki a lépés, műlesiklásban kiesett, óriásműlesiklásban pedig a nyolcadik helyen végzett.

Csima Laura és Szabados Bodó a felnőttek között is harcba száll az érmekért szintén az ausztriai Hinterstoderben. Csima Laura komoly éremesélyekkel áll rajthoz és többek között a Szocsi Téli Olimpián hetedik helyezett Miklós Edittel kell megküzdenie a helyezésekért.

Címkék: Szabados, alpesi, , Csima, országos, bajnokság, sport