A Kaposváron rendezett Dél-dunántúli Teremtájfutó Bajnokságra ezúttal is népes mezőny gyűlt össze. A viadalnak a Klebelsberg kollégium adott otthont. A megmérettetés a nappali versennyel kezdődött, majd az épületfutással folytatódott, és - a nagy népszerűségnek örvendő - éjszakai tájfutással zárult a tornateremben.

- Itt a teremben azt szeretik, hogy rövid pályák vannak, mindenkinek sikerélménye van, nem vesznek el a picik sem, tehát hatéves vagy ötéves kortól már lehet indulniuk, a szülők is tudnak itt a gyerekekkel együtt, és ez egy jó kis családi hétvége - mondta Kovács Ferenc, a Klebelsberg Középiskolai Kollégium igazgató-helyettes.

A megyei tájfutó szövetség titkára, ifjabb dr. Pavlovics György ezúttal versenyzőként volt jelen a megmérettetésen.

- Ugye a teremtájfutás egy viszonylag új szakág a tájfutáson belül, azt hiszem ez a hatodik szezon, hogy Kaposváron a Klebelsberg kollégiumban Kovács Ferenc igazgató-helyettes segítségével sikerül megrendezni ezeket a versenyeket. A létszám szerencsére egyre nagyobb, de legalább is nem csökken, most is ha jól tudom 170 fő nevezett előre a versenyre - Ifj. dr. Pavlovics György, a Somogy Megyei Tájfutó Szövetség titkára.

A kaposvári iskolások körében is rendkívül népszerű a teremtájfutás, a versenyre a legtöbb előnevezés a kaposvári Kodály iskolából érkezett. A megyeszékhely mellett más somogyi városokból is jöttek tájfutók a viadalra.

- Interneten láttuk a versenyeket, és én nagyon szeretek tájfutni, mert szeretek vagyis tudok tájékozódni, meg szeretek futni is és ez így összekapcsolódva még izgalmasabb - Horváth Karina, Széchényi Ferenc Gimnázium.

- Ez körülbelül olyan, mint a foci, nagyon sokat segíti az egészséget és a logikát is segíti, mert itt tájékozódást is kell, van térkép és tájékozódni is kell - Pál Dorián, Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, Kaposvár.

A nappali teremversenyt a felnőtt nők között a Zselici Tájfutók indulója, Koch Eszter, a férfiaknál pedig a taszári Lomnici Soma nyerte. Az épületfutásban a nőknél ugyancsak Koch Eszter győzött, míg a férfiaknál a Zselici Tájfutók színeiben rajthoz álló Paróczi Zsolt volt a legjobb. Paróczi az éjszakai viadalt is megnyerte, itt a nőknél a kodályos Kiss Boglárka lett az első.

A versenyen összesen 42 kategóriában hirdettek győztest: a legtöbb első helyet, számszerint kilencet a Kodály iskola tájfutói szerezték meg, de jól teljesítettek a Kisfaludy, a Berzsenyi, a Katolikus, a Gárdonyi, a Honvéd és a Zrínyi iskola, valamint a Táncsics gimnázium tanulói is.

Címkék: táj, népszerű, futás, március, 2014, sport