Ezekkel a mérkőzésekkel fontos lépéseket tett az országos döntőbe kerülés felé a Kaposvári Röplabda Akadémia fiú gyermek együttese.

Tatár Mihály OGYB Elődöntő, C-1 csoport 1. forduló; 2014. március 1. Kaposvár

a résztvevő  keret:

1.   Szabó Bence szül. idő: 2000 (csapatkapitány)
2.   Kiss Máté szül. idő: 2000
3.   Kovács Dániel szül. idő: 2000
4.   Csikvár Máté szül. idő: 2000
5.   Kontra Dominik szül. idő: 2000
6.   Nagy Norbert szül. idő: 1999
7.   Agócs Barnabás szül. idő: 2000
8.   Jenei Tamás szül. idő: 2000
9.   Hanga Márton szül. idő: 1999
10. Komáromi Richárd szül. idő: 2000
11. Götz Bálint szül. idő: 2001

A résztvevő csapatok:

Dabronc
Sümegi RE
Kecskeméti Sportiskola
1.MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia

A mérkőzések eredményei:

1. MCM Kaposvári Röplabda Akadémia - Sümeg: 3:0 (25:6; 25:15; 25:13)

1. MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia - Kecskemét: 0:3 (14:25; 15:25; 19:25)

1. MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia - Dabronc: 3:0 (25:8; 25:22; 25:21)

A mérkőzésekről:

Nem sok idő telt el a középszakasz második tornája óta, elég hamar következett az elődöntő. A 3 elődöntő csoportból a csoportok első két helyezettjei jutnak az országos döntőbe. A kiemelt csoport eredményei alapján, ahol a Kecskemét minden ellenfelét 3:0-ra győzte le, borítékolni lehetett, hogy ennek a csoportnak is ők a favoritjai. Így ahhoz hogy továbbjutó helyen végezzünk, le kell győznünk a másik két ellenfelet.

Az első mérkőzésen azzal a Sümeggel mérkőztünk, akiket a selejtező küzdelmei során már kétszer legyőztünk. Jó nyitásainkkal folyamatosan irányítani tudtuk a mérkőzést, így viszonylag könnyen sikerült megnyernünk a mérkőzést.

A második meccsen a Kecskemét ellen, annak ellenére, hogy simán kikaptunk, egy nagyon jó kis meccset játszottunk. Ők fizikailag abszolút fölényben voltak hozzánk képest. Ezt jó mezőnymunkával tudtuk ellensúlyozni. A Kecskemét kifejezetten jól játszott, nem a mi hibáinkból éltek, hanem szép támadásokkal, erős ütéssekkel vertek meg minket.

A harmadik találkozón a Dabronc csapata volt az ellenfél. Előzetesen úgy gondoltam, hogy velük fogunk nagy csatát vívni a csoport második helyéért. Viszont Ők az ezt megelőző mérkőzésükön 2:0-ás vezetésről 3:2-re kikaptak a Sümegtől. Az első szettben teljesen uraltuk a játékot, simán sikerült hozni ezt a játékrészt. A második szettben úgy folytattuk, ahogy az előzőben abbahagytuk. Már 21:10-re is vezettünk, amikor egy állásban egyszerűen nem tudtuk beütni a labdát. Kiegyenlített a Dabronc. Ezt a szettet végül egy kis szerencsével tudtuk csak megnyerni. A befejező etap elején kiegyenlített játék folyt. Aztán egy jó nyitássorozattal sikerült előnyt szereznünk, amivel végül révbe is tudtunk érni.

Értékelés:

Tulajdonképpen az eredeti elképzelés szerint alakultak az eredmények. Viszont a vártnál kicsit könnyebben sikerült megnyerni a két fontos mérkőzést.

Meglepően hangzik, de a legjobban a kecskeméti vesztes mérkőzésen játszott a csapat. Az új felállás egész jól működött. Kovács Dániel a korábbiakkal ellentétben feladóként játszott, Kiss Máté szerepelt a helyén, center poszton. Nagy Norbert pedig a szélső ütő posztján szerepelt.

Tulajdonképpen egypár rövid hullámvölgytől eltekintve végig jó teljesítményt nyújtott a csapat.

Címkék: 1. MCM, mini, röak, fiú, elődöntő, Kaposvár, sport