A Veszprém elleni meglepő Magyar Kupa-vereség után a bajnokságban, hazai környezetben szeretett volna javítani a dunaújvárosi együttes. A házigazda rendkívül elszántan vetette bele magát a küzdelembe, és remek kezdést produkált. A Kohász az első öt percben négyszer is bevette a somogyiak hálóját, így Golovin edző hamar kénytelen volt időt kérni. A hazaiak a folytatásban is szinte hiba nélkül védekeztek, és a 11. percben már 8-1-re vezettek.

Ezután valamivel hatékonyabbá vált a vendégek támadójátéka is, de a védelem továbbra is képtelen volt útját állni a hazai rohamoknak. Bulath, Ferling és társai szépségdíjas gólokat lőttek, és a 22. percben már 16-6 állt a táblán. A félidő végén felváltva szerezték góljaikat a csapatok, és végül a Kohász 20-10-es előnnyel térhetett pihenőre.

A második felvonás elején a hazai gárda ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. A 42. percben harmadszor is időt kért Golovin edző, és ekkor már tizennégy gólos hátrányban volt együttesünk. Ezután már pontosabban játszottak a vendégek, és sikerült faragni a hátrányból. A legvégén fiatal, addig kevesebbet szereplő játékosok pályára léphettek, és az újvárosiak végül 36-23-as sikert arattak.



Mátéfi Eszter: - Igen jó játékkal sikerült kirukkolnunk közönségünk előtt. Hatékonyan védekeztünk, támadásban pedig szebbnél szebb gólokat lőttünk. Örülök, hogy az MK-kisiklás után visszatértünk a régi kerékvágásba.

Golovin Vlagyimir: - NB I/B-s szinten játszottunk, gratulálok a Dunaújvárosnak.

DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA–SIÓFOK KC GALERIUS FÜRDŐ 36–23 (20–10)

Dunaújváros, 600 néző. V: Felhő, Öcsi

DKKA: Csapó, Hosszu 5, Gera 7, Ferling 6, Takács D. 1, Bulath 7, Vincze 4, Csere: Víg (kapus), Rádl 4, Grosch 1, Vadász, Kopecz 1, Kővári, Palotás, Kemény. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Siófok: Pastrovics - Lukács V. 2, Szamoránsky A. 1, Németh Cs. 1, Deáki 1, Orbán 4 (1), Erdősi 2, Csere: Futaki (kapus), Szalai B. 2, Dajka 2, Szabadfi 3, Varga N., Polics, Termány 2, Schneider 3. Edző: Golovin Vlagyimir

Az eredmény alakulása: 11. perc: 8–1. 23. p.: 16–6. 49. p.: 29–15. 57. p.: 36–22

Kiállítások: 14, ill. 6 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1

Címkék: dkka, dunaújváros, skc, női, kézilabda, siófok, Balaton, sport