A felnőttek között Gyenesei Leila öttusázó, Dudás Dániel úszó és a csurgói férfi kézilabdacsapat bizonyult a legjobbnak. Az eseményen, immár ötödik alkalommal, átadták a Somogy Megyei Sportszövetség díjait is.

Sportbál


Gyászszünettel kezdődött a díjátadó ünnepség: a megjelentek Škoda Lászlóra, a Fogyatékkal élők Somogy Megyei Sportszövetségének váratlanul elhunyt főtitkárára emlékeztek, aki hosszú éveken át részt vett a Somogyi Sportgála előkészítésében és lebonyolításában is.
Ismét megtelt a Kapos Hotel Kristályterme: a megye legjobb sportolói együtt ünnepelték meg az elmúlt év nagy sikereit. A speciális fejlesztésben részt vevő sportolók közül tavalyi eredményei alapján Markotány Márk műkorcsolyázó kapott díjat.A diák kategóriában Fazekas András, a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola uszonyosúszója, Bajnok Eszter, a kaposvári Munkácsy gimnázium atlétája, valamint a kaposvári közgazdasági szakközépiskola fiú röplabdacsapata végzett az élen.

Utánpótlás csapat kategóriában a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola fiú ifjúsági cselgáncsozói, egyéniben pedig ifjabb Berta József, a KVK vízilabdázója és Varga Krisztina, az Adorján SE uszonyosúszója bizonyult a legjobbnak.

A felnőtt csapatok versengésében a bajnoki és kupa-bronzérmes csurgói férfi kézilabdacsapat kapta a legtöbb szavazatot. Egyéniben a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola válogatott úszója, Dudás Dániel és a kiváló kaposvári öttusázó, Gyenesei Leila lett az év somogyi sportolója.

A 28. alkalommal megrendezett díjátadó ünnepségen a Somogy Megyei Sportszövetség három különdíját is átadták. Az Év sportvezetője a barcsi polgármesteri hivatal sportreferense, Horváth Gábor előtt. Az Év mecénása címet a kaposvári székhelyű Fino-Food Kft. érdemelte ki, az életműdíjat pedig a fonyódi sport és a somogyi tenisz egyik legendás személyisége, Harmath Gyula vehette át.

Címkék: gyenesei, köszönt, gála, somogy, sport, kaposvár