thai box

Már az első tréningekre is szép számú sportoló gyűlt össze. Sági Róbertet nem kell bemutatni a küzdősportok kedvelőinek. Az egykori kiváló thai bokszos most trénerként szeretné átadni tudását a fiataloknak. A sportágat szervezett keretek közt nem űzhették az érdeklődők az elmúlt félévben, február elejétől viszont egy új edzőterem várja őket a Baross Gábor utcában.

- Ez kellett a thai boksz szerelmeseinek, ugyanis az előző thai boksz terem az most már megszűnt, így már egy bő fél éve nem volt semmi ilyesmi sport itt a környéken. Mindig az alapokat kell belerögzíteni az emberekbe, az első pár hónap igazából erről is szól, alapállás, fenn a kéz, satöbbi, természetesen nagyon jó koncícióval, mert mennek az erősítő gyakorlatok, nyújtások - mondta a FightLand Kaposvár edzője, Sági Róbert.

A tréningekre kezdők és rutinosabb versenyzők is járnak. Pintér Félix például ott volt a zalaegerszegi thai box Eb-n is tavaly decemberben.  

- A thai bokszot azt azért szeretem, mert mindent, kilenc végtagot lehet használni, igazából mást nem tudok mondani, lejöttem, kipróbáltam, megszerettem, nekem nagyon bejött - mondta Pintér Félix.

A thai boksz mellett kettlebell  edzéseket is tartanak a résztvevőknek. A kettlebell, magyarul gömbsúlyzó tulajdonképpen egy vasgolyó fogantyúval.

A kettlebellt a szovjet hadseregben az erőfejlesztés egyik leghatékonyabb eszközének tartották és a katonai fizikai felkészítés része volt. Ez a sport megdolgoztatja a gerinc környéki mélyizmokat, a hátizmokat, a has és a csípő izmait. Erős és stabil törzset eredményez, ami minden erő alapja. Nem csoda, hogy a kaposvári FightLandben népes mezőny gyűlt össze a legutóbbi edzésre is. A résztvevők kellemesen elfáradtak, és már nagyon várják a következő tréninget.

Címkék: sági, róbert, thai, edzés, box, sport, kaposvár