Az alapszakasz első körében a kaposváriak bravúros győzelmet arattak a Vasas otthonában, így a fővárosiak a visszavágás reményében szálltak vízbe a városi fürdőben. A népes közönség előtt a vendégek ragadták magukhoz az irányítást, és az első, majd a második negyedet is megnyerték 2-1-re.

A harmadik játékrészben három gólt dobott a Vasas és csak egyet a KVK, így eldőlt a győzelem sorsa. A záró negyedet döntetlenre hozta a két együttes, és kialakult az 5-9-es végeredmény.



A Vasas kapusa, Barabás Botond 84 százalékkal védett, a 23 kaposvári lövésből 22-t megfogott, ami önmagáért beszél. A kaposváriak mestere, Fekete Szilveszter szerint: "a Vasas ezen a meccsen jobb volt. Amit mi nem lőttünk be, azt belőtték és kaptunk szerencsétlen gólt is. Nem tudtunk felpörögni, jobbak voltak, megérdemelten nyertek."

A Vasas vezetőedzője,Földi László azt mondja: "a védekezésen múlott minden. Sikerült már az elején elbizonyzalaítanti az ellenfelet, ráadásul a kontráink is jól sikerültek. Tudatosan növeltük az előnyünket, jól játszottak a fiúk."

A KVK legjobbja a 3 gólig jutó Juhász-Szelei volt. Csapatunk 24 pontjával a nyolvcadik helyről várja a folytatást, a 36 pontos Vasas pedig az ötödik helyen áll a tabellán.

Címkék: póló, Vasas, KVK, bajnokság, medence, vízilabda, sport