Az elmúlt években a hazai ökölvívó utánpótlásnevelő egyesületek közül kiemelkedett a kaposvári klub, amely szépen felépítette önmagát. Először régiós versenyeken állt helyt az egyesület, majd jöttek országos bajnoki címek, aztán nemzetközi sikerek, és több válogatott sportolót is adott már a különböző korosztályoknak a csapat. Tavaly hazánk legeredményesebb ökölvívó nevelőegyesülete lett. Vajmi Csaba munkáját a város is kitüntetéssel jutalmazta.

- Kaposvár város kitüntetésben részesített a polgármester úr, igazából 10 éves munkám fekszik ebben, és szeretném, ha újra fontos lenne itt a boksz, ugyanis a 60-as, 70-es években Kaposvár az ökölvívás fellegvára volt. Később, a 80-as, 90-es években ez szunnyadni látszott, de szerencsére újra van sok tehetség. Mi az ország legeredményesebb egyesületei közé tartozunk a sportágban, sőt, az elmúlt évben mi lettünk a legeredményesebbek – mondta Vajmi Csaba, a Ring SC Kaposvár klubvezetője.

A versenyzők már gőzerővel készülnek az év első nagy versenyére, az ifjúsági korosztálynak kiírt Énekes István emlékversenyre. Tóth Richárd tavaly már a nemzetközi mezőnyben is megmérette magát, és az ifjúsági válogatottnál is komolyan számolnak vele.  

- Hát egyedül engem hívtak fel a válogatottba, igazából az Énekest meg szeretném nyerni, és utána pedig a világbajnokságon jól szerepelni. + Az Énekes után szeretnék a világbajnokságon is jól szerepelni, aztán kijutni a brandenburgi versenyre, és az ifjúsági olimpia is lesz a nyáron, aarra készülünk igazából – válaszolta Tóth Richárd a Ring SC Kaposvár versenyzője.

A klubvezető azt vallja, nehéz fába vágta a fejszéjét a régiós vezetői címmel, de meg lehet tölteni tartalommal a szövetségi feladatot.

- Fel van adva a lecke, mondhatnám, hogy se éjjelem, se nappalom, de nem bánom, minden régióban kell rendezni pofonpartikat, és összemérik majd erejüket a régiós válogatottak, a szövetség terve ezzel, hogy visszahozzák a közönségnek a régi csb-knek a hangulatát – tette hozzá Vajmi Csaba.

Az egyesület egyelőre maradhatott az egykori Bartók iskola épületében, és a terem továbbra is tömve van tehetségekkel. Jelentkezőben tehát nincs hiány, így Kaposvár ha felnőtt szinten nem is, de utánpótlásszinten meghatározó a hazai ökölvívó életben.

Címkék: elismrés, vajmi, csaba, munka, 2014, sport