Somogyi rangadót rendeztek az NB III-as pontvadászat idei harmadik fordulójában. A kaposváriak a győzelem reményében fogadták a lengyeltóti együttest. A vendégek lelkes játékosokkal és az esélytelenek nyugalmával érkeztek a megyeszékhelyre.

- 84 óta vagyunk NB III-ban vagy NB II-ben. Elkezdtünk utánpótlást nevelni, a  jelenlegi csapatunkban egy kezdő felnőtt és két serdülő játszik. Körülbelül 22-24 ember jár hozzánk játszani - árulta el a Lengyeltóti VSE szakosztály-vezetője, Muskó Zoltán.

Lengyeltótiban már a jövőt építik: a cél az, hogy a település továbbra is az asztaliteniszsport egyik komoly somogyi bázisa legyen.

- Lengyeltótiban volt 6-8 éveseknél tehetségkutatás, 80 gyerekből ki lett választva 28. A szövetség szerződést fog kötni a lengyeltóti iskolával, és beindul az iskola, és a szövetség támogat majd minket valószínűleg - tette hozzá Muskó Zoltán.

A hazaiak végül magabiztosan, 16:2 arányban nyerték a megyei rangadót. A kaposvári együttesben a Bali-Bükfa-Horváth trió mindegyik mérkőzését hozta, a két fiatal, Cseke László és Csanádi Richárd pedig egy-egy meccset nyert. A kaposváriak a negyedik helyről várják a folytatást.

- Megindultunk felfelé. Ha mindenki a csapatban marad, első három, ha lesz távozó, át kell értékelni, de kiesni biztosan nem fogunk - értékelt a Kaposvári AC elnöke, Bali Tibor.

A lengyeltóti együttes ezen a mérkőzésen is jól küzdött, és a remények szerint a folytatásban egyre több sikerélmény jut majd a csapat fiataljainak.

Címkék: asztali, ping, pong, tenisz, sport