1501541_439039772864945_1173327710_o.jpg


Az elmúlt években látványos versenyeket és fesztiválokat rendeztek a kaposvári görparkban. A pálya több mint tíz éve, 25 millió forintból, a helyi fiatalok kezdeményezésére épült meg a Városligetben.

Napjainkban viszont már más a helyzet. Ismeretlenek  megrongálták a pályát, így lényegében használhatatlanná vált. A városgondnokság feljelentést tett a rendőrségen, a Városháza pedig a görpark jövőjéről szervezett nyilvános fórumot.

- Sokan használják a pályát a tapasztalatok szerint, 50 és 100 közé tehető az igénybevevők száma. Jó és fontos dolog, hogy Kaposváron van ilyen - mondta Szerb György, városi sportreferens.

A fórumon elhangzott: a város a fiatalokkal együtt szeretné a továbbiakban fenntartani és működtetni a görparkot. A létesítményt rendszeresen használó tizenévesek pedig biztonságos körülmények között szeretnék űzni kedvenc sportjaikat.

- A pályát is úgy kellene kialakítani, hogy mindhárom sportág tudja használni, a görkorisok, a biciklisek és a gördeszkások is. A szemétügyben pedig egyszerű, kukákat kell odarakni - tette hozzá Török Márton.

Az őrzés és a pálya tisztán tartása legalább ennyire fontos lenne.A fiatalok hosszú távú negoldásban is gondolkodnak.

- Szerintem a legjobb lenne egy tető, mert a fém-elemek elrozsdásodtak, szóval egy tető hosszú távon mindenképpen jobb lenne - mondta Pintér Tamás.

A fórumon a Devils Kerékpáros Egyesület vezetője segítséget ígért az őrzés megoldására, és szóba került egy civil szervezet megalakításának lehetősége is. A remények szerint összefogással kialakítható egy olyan görpálya, ami valóban a közösséget szolgálja majd.

Címkék: skate, pálya, fiatalok, fórum, felújítás, sport