A siófoki vereség után újabb megyei rangadó várt a Tigris KK csapatára a férfi kosárlabda NB II. nyugati csoportjában. Az újonc, de jó erőkből álló kaposváriak Marcaliban léptek pályára, és az első negyedben kilenc pontos hátrányba kerültek. Az elmúlt időszakban megerősödött, fehér mezben látható házigazda a folytatásban is tartotta az előnyt, és még a 25. percben is tíz ponttal járt előrébb. Ágfalvi Mihály időkérése után beindult a vendéggárda, és egy 21-7-es sorozattal a harmadik negyed végére át is vette a vezetést. A záró tíz percben már egyértelmű volt a helyzet. A Tigris KK Mester Milán vezérletével, pontos kinti játékkal és határozott, palánk alatti teljesítménnyel eldöntötte a meccs sorsát. A kaposváriak 94:75 arányban bizonyultak jobbnak.

- Nagyon nehéz mérkőzés volt, nagyon jól játszott a Marcali. Előnyt is szereztek, amit nehezen vettünk vissza. Jobban tartalékoltuk az energiánkat, így a végén sikerült egy nagyobb különbségű győzelmet aratni - mondta a Tigris KK vezetőedzője, Ágfalvi Mihály.

- Jól, motiváltan kezdtünk, próbáltunk egy olyan játékost megvalósítani, ami kitart a végéig. Helyenként még jobbak is tudtunk volna lenni, ha pontosabbak vagyunk, talán nagyobb előnyt tudtunk volna szerezni, ami kitartott volna a végéig - értékelt a Marcali VSZSE játékos-edzője, Magyar Viktor.

A Tigris KK legközelebb február 7-én hazai pályán fogadja a Szőke Balázs vezette dombóvári együttest. A fiúk célja a négy közé jutás az alapszakasz végén.

Címkék: diadal, kosár, tigris, labda, siófok, sport