skc

Az újesztendő első hazai bajnoki mérkőzése rögtön nagy téttel bírt a siófokiak számára. a nyolc közé jutás szempontjából kötelező feladat volt begyűjteni a két pontot a Veszprém ellen. A somogyiak az ősszel a bakonyiak otthonában is nyerni tudtak, de hamar kiderült, hogy nem szabad ebből kiindulni. A házigazda idegesen, időnként kapkodva kezdett, és tizenkét percen át nem tudott a kapuba találni. A lányok próbálkoztak jobbról, balról és középről is, de mellé-fölé szállt a labda, vagy a kapufa mentett. A vendégek eközben háromszor is sikerrel támadtak: az első gólt Planéta szerezte, aztán Takács B. következett kétszer is.

Golovin edző időkérése és Futaki Hajnalka több remek védése adta meg az alaphangot a folytatáshoz: Lukács Viktória dobta az első siófoki gólt, majd Dajka Bettina következett a sorban. Futaki kettős emberhátrányban védett hetest, a 18. percben pedig, Szamoránsky Anikó szemfüles találatával az egyenlítés is összejött. 4-4 után beindultak a hazaiak: egy labdaszerzés után Orbán Annamária lőtt nagy gólt, és amikor Léránt Vivien kipókhálózta a jobb felső sarkot, már 9-6 állt a táblán. És még mindig nem volt megállás: szép támadás végén Szabadfi Ágnes mattolta a veszprémieket, és már öt góllal vezetett az SKC. Harmincpercnyi játék után 12-8 volt az eredmény.

A térfélcsere után is lendületben maradt a Balaton-parti együttes, és jó játékkal sikerült hat góllal elhúzni. Léránt nagy gólja után 18-12 volt az állás, és ekkor úgy tűnt, hogy megnyugodhatnak a hazai szurkolók. A folytatásban a vendégek lassan, de biztosan közelítettek ellenfelükhöz: Tóth Gabriella egymás után négy nagy gólt is lőtt, és Planéta lövő kedve is visszajött. A Veszprém 23-21-ig zárkózott a hajrában, de Orbán Annamária találata után már nem lehetett beérni a somogyiakat. A vendégek mindent megpróbáltak, a hazaiak kétszer is eladták a labdát az utolsó percben, de a lefújás után elkezdődhetett az örömünnep. Az SKC 24-22-re nyert, és igen fontos bajnoki pontokkal gazdagodott.

Siófok KC-Galerius Fürdő – Veszprém Barabás Duna Takarék KC 24-22 (12-8)
Siófok, 300 néző. V: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki
SIÓFOK: Futaki – Lukács V. 5, Németh Cs., Szamoránsky A. 2, Léránt 4 (1), Orbán A. 7, Szalai B. 1. Csere: Pastrovics (kapus), Szabadfi 3, Dajka 1, Erdősi 1. Edző: Golovin Vlagyimir
VESZPRÉM: Pásztor B. – Kokas, Planéta 6 (3), Takács B. 3, Tóth E. 2, Tóth G. 7, Pelczéder.
Csere: Szemerey (kapus), Kurucz 2, Kiskartali 1, Vesztergombi 1, Hajtai, Horváth D. Edző: Róth Kálmán
Az eredmény alakulása. 9. p.: 0–3. 14. p.: 2–3. 19. p.: 4–5. 21. p.: 7–5. 25. p.: 11–6. 34. p.: 14–10. 39. p.: 16–10. 46. p.: 19–12. 51. p.: 20–15. 58. p.: 23–21
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 4/3

Címkék: tét, skc, kézilabda, női, mérkőzés, siófok, sport