A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében a 2013/2014-es évadban minden NB I-es klubnak indítania kellett egy U15-ös leány csapatot. Ennek köszönhetően a kaposvári Bene akadémián is megjelent a női szakág, és az újonc együttes tagjai hamar beilleszkedtek.

- Úgy látom, nálunk fantasztikusan bevált és működik. Nagyon aranyosak a lányok, szorgalmasak, szeretnek focizni, és egy nagyszerű edzőjük van, Eeimann Gábor személyében - Szapor Gábor szakmai igazgató, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár.

A lányok most már a tavaszi szezonra készülnek, de az ősz is sikeres volt: hat meccsükből ötöt megnyertek csoportjukban, és a pécsiek mögött a második helyen állnak a tabellán.

A kaposváriak 26 gólt rúgtak, és mindössze négyet kaptak az ősszel.

- A tavaszi folytatásban eredményesség szempontjából 100 %-os teljesítményt szeretnék, azzal megnyernénk a déli csoportot. A cél a rájátszás elérése, de elsősorban a további technikai, taktikai fejlődést várom a csapattól -  Weimann Gábor edző, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár.

Az akadémia szakmai vezetése komoly lehetőségeket lát a leány futballban

- Távlati terveink között az is szerepel, hogy általános iskolában propagálni, megismertetni a lányokat ennek a fantasztikus játéknak szépségével - tette hozzá Szapor Gábor.

A lányokat gyorsan befogadták a fiúk, így ma már semmi meglepő nincs abban, hogy a szebbik nem képviselői is rúgják a labdát a bene akadémia pályáin.

Címkék: fenerc, futball, leány, akadémia, bene, sport