csima laura sí


Az ausztriai futamok közül az utolsó pillanatokban sokat töröltek vagy módosítottak a szokatlanul meleg időjárás miatt, így a sízők az eredetileg tervezett hat helyett végül négy futamon tudtak rajthoz állni. A cél mindkét versenyző esetében a 200 FIS pont alatti teljesítmény elérése volt a két technikai szakágban – műlesiklásban és óriásműlesiklásban - mely az ifjúsági Világbajnokság kvalifikációs szintje.

A műlesiklás Gaal-ban megrendezett két futamán Csima Réka az első futamban 180,59 pontot sízett, húga kiesett a versenyből. A második műlesikló futamon mindketten nagyot javultak Réka 152,94 pontot, Laura 150,72 pontot teljesített, mely egyben világbajnoki kvalifikációt is jelentett mindkettőjüknek ebben a számban. Az óriásműlesikló futamokat St Lambrechtben rendezték meg. Csima Laura mindkét versenynapon szenzációsan versenyzett, először 125,97 majd 121,28 pontot ért el. Az eredmények azért is különösen értékesek, mert lényegesen jobbak, mint az olimpiai kvalifikációs B szintet jelentő 140 pont. Csima Réka 140,13 és 137,52 pontot ért el ugyanezeken a futamokon.

Mindkettőjük teljesítménye világbajnoki kvalifikációt jelent az óriásműlesiklásban is. Csima Laura óriásműlesikló eredménye egyben azt is jelenti, hogy a mindössze 17 éves első éves ifjúsági korú síző ebben a versenyszámban a harmadik helyre ugrott a magyar rangsorban és csak a két olimpiai induló Berecz Anna és Miklós Edit előzi meg. Az ifjúsági világbajnokságra február végén kerül sor a szlovákiai Jasnán.

Címkék: testvére, csma, kvalifikáció, világbajnoki, , sport