Egyedülálló és sporttörténelmi teljesítménnyel rukkolt elő 2013-ban a kaposvári dzsúdósport. A Sportiskola és a Nehézatlétikai SE az országban páratlan módon a serdülőtől a felnőttig minden korosztályban tudott csapatot indítani, versenyzőik pedig magyar bajnoki címig és OB-aranyakig jutottak.

- A legnagyobb sikernek én a Demeter Bendegúz felnőtt első osztályú magyar bajnoki címét tartom, valamint az ifjúsági férfi és női csapatunknak a csapat OB aranyát, de itt már következik már is, hogy nem igazán tudnám ezek mögé helyezni a serdülő fiú csapat aranyérmét sem - Böröcz Zsolt vezetőedző, Kaposvári Sportközpont és Sportiskola.

Az egyesület fiatal versenyzői is folyamatosan hozzák az érmeket. Borbényi Dániel a 2013-as esztendőben „Diák C” kategóriában második lett az országos diákolimpián. Dani másoknak is szívesen ajánlja ezt a sportágat.

- Mondjuk először is azért, mert ez pont jó időben van, és sokat mozgunk benne és erősen fejlődik az izomzat is - Borbényi Dániel Kaposvári Sportközpont és Sportiskola.

Borbényi mellett Nagy Soma is eredményes évet zárt.

- Egyszer lettem csak harmadik, többször lettem második meg első, szóval szerintem jó év volt - Nagy Soma Kaposvári Sportközpont és Sportiskola.

Az egyesület 2014-ben még több tehetséget szeretne kinevelni a magyar dzsúdósportnak.

- Azzal lehet ehhez még csiszolni, hogy több környékbeli településen Szigetvár, Nagykanizsa, Dombóvár, Tamási és kisebb településeken, mint Böhönye, Taszár és sorolhatnám, ezeken a helyeken is elindult, vagy már két éve vagy tavaly, illetve jó pár helyen idén a judo oktatás, és innen azért a tehetségkiválasztás az menni fog - tette hozzá Böröcz Zsolt.

A kaposvári cselgáncsozókra a következő hétvégén Szlovéniában vár egy rangos megmérettetés, a hazai versenyek pedig márciustól indulnak majd.

Címkék: nehézatlétika, cselgáncs, dobogó, verseny, sport