Nem mindennapi mérkőzést láthattak azok a sportbarátok, akik kilátogattak a Siófok-Székesfehérvár szomszádvári rangadóra az elmúlt év végén. A nyolcadik helyen álló somogyiak nem adtak esélyt a legjobb négybe vágyó ellenfélnek: 16-9-es félidei vezetés után végül 12 góllal, 33:21 arányban nyertek. Pedig a meccs elején még a vendégek vezettek három góllal...

- Szokás szerint az első öt percben meglepődünk, hogy pályán vagyunk. Azt kértem, hogy adjuk magunkat. Kicsit felgyorsultunk, Futaki Hajnalka pedig olyan védéseket produkált, amivel elbizonytalanította az ellenfelet, és ez óriási erőt adott - válaszolta Golovin Vlagyimir, a Siófok KC-Galerius Fürdő vezetőedzője.

A mérkőzés hőse, a 23 esztendős Futaki Hajnalka bízik a sikeres folytatásban.

- Jó lenne tartani ezt a teljesítményt, a csapattól pedig, hogy az öt-nyolcban végezzünk az alapaszakasz végén. Mindenki hozzátette a részét, és remélem, ezután is így fogunk tenni, és minden mérkőzésen győztesen tudunk lejönni a pályáról - mondta Futaki Hajnalka a Siófok KC-Galerius Fürdő játékosa.

A Siófok szombaton Érdre látogat, egy héttel később pedig a BL-győztes Győr vendége lesz. Ezt követi a Veszprém és a Vác elleni hazai rangadó.

- Ha ebből nem lehet önbizalmat szerezni, az baj lenne. Ha valamit akarunk, pontokat kell szereznünk. Tovább készülünk, de a meccsek között kevesebb lesz az idő. megpróbálunk a többi ellenfélből is felkészülni. Rajtunk nem múlik, mindent megteszünk, hogy a megálmodott célokat elérjük - tette hozzá Golovin Vlagyimir.

Ha minden a tervek szerint alakul, Golovin Vlagyimir lányai előrelépnek a tavalyi tizedik helyről, és a legjobb nyolcban zárják a pontvadászatot. A lányok ráadásul a Magyar Kupában is versenyben vannak még, és jó eséllyel pályáznak a négy közé jutásra.

Címkék: galerius, fürdő, nb1, siófok, sport