Ahogy már megszokhattuk: a megyei asztalitenisz-szövetség elnöke, Domján Tamás a Balogh József emlékversenyen adta át a különdíjaikat.

- Megemlékezünk azokról, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek Somogy sportjáért. Ez a sportág nem csak Somogyban, hanem az egész országban a hosszú alvás után felemelkedőben van - Domján Tamás elnök, Somogy Megyei Asztalitenisz Szövetség.

A sportvezetők közül ezúttal a kaposvári Varga Jánost díjazták, aki hosszú ideig volt a helyi egyesület elnöke.

- Amikor 1980-ban elkezdtük építeni a csarnokot, mindent magamra vállaltam. hat éven keresztül épült a csarnok, és ez az, ami meghatározta a város és a mnegye sportját. Emélkül megszűnt volna a sportág, ez életem fő műve volt - Varga János.

A tapasztalt vezető nem csak kedvenc sportágát segítette az elmúlt évtizedekben.

- Kerek 35 évet töltöttem az asztaliteniszsportban, még tizenötöt más sportágban. A Vasas Sportkör megalakításában részt vettem, a városi sportbizottság tagja voltam, a SOSZ elnökeként pedig az egyesületeket képviseltem országos szinten. Az egész életem ezért a sportágért ment - tette hozzá Varga János.

A játékos-kategóriában ezúttal Forró József és Hahn László érdemelte ki az elismerést.

- 75-ben kerültem kaposvárra, NB III-ban, NB II-ben, NB I-ben játszottam, neves játékostársakkal, és éveken keresztül az élvonalban játszottam, majd volt egy kis kitérő kisebb csapatokba, Somogysárdon és a Vörös Lobogóba - Hahn László.

A sportember napjainkban is segít a fiatal játéksoknak, és szívesen emlékszik vissza nagy eredményeire is.

- A legnagyobb sikerem az volt, hogy megvertem az egyéni magyar bajnok Frank Bélát, a négyszeres világbajnok Jónyer István ellen pedig döntő szett, 20-17-em volt - mondta Hahn László.

A sportág megyei szövetsége hosszú évek óta díjazza az arra érdemeseket.

- Nehéz is a dolgunk, meg könnyű is. ismerünk mindenkit 50-60 évre visszamenőleg. De nehéz, mert a kiválasztás mindig az. Mindenkire sor fog kerülni, és ezúton üzenem a sportembereknek, akik várnak, hogy biztosan sorra fognak kerülni - válaszolta Domján Tamás.

A Kaposvári Asztalitenisz Club is átadta díjait. A legtöbbet fejlődő utánpótlás versenyző címet Tóth Veronika érdemelte ki, Borda Ilonát pedig visszavonulása alkalmából köszöntötte Bali Tibor egyesületi elnök.

Címkék: pong, asztali, ping, tenisz, 2014, sport