pruki


Az 53 esztendős Pruknert az együttes gyenge szereplése miatt menesztették. A somogyiak a pontvadászat első 17 fordulójában mindössze kilenc pontot szereztek, és az utolsó helyről várják a folytatást.

„Valóban kezdeményeztem Prukner Lászlóval a közös megegyezéssel történő szerződésbontást, ami még folyamatban van. Ugyanakkor megkezdődtek a tárgyalások Selymes Tiborral az esetleges szerződtetéséről. Egyelőre ennyit tudok mondani, ha lesz bővebb információ, vagy ténnyé válik a szerződésbontás, illetve az új megállapodás, akkor azonnal tájékoztatjuk a honlap olvasóit” - nyilatkozta Illés János.

selmyes


Selymes Tibor, a 43 esztendős, magyar származású román válogatott labdarúgó és edző Brassóban kezdte profi pályafutását. 1990 és 1993 között a Dinamo Bucuresti színeiben lett ismert és válogatott játékos, innen is került be először a román nemzeti csapatba, és ebből a klubból igazolt Belgiumba, a Cercle Bruges-höz. 1996 és 2000 között az RSC Anderlecht meghatározó játékosa volt. Ezután Magyarországra szerződött, és előbb a Haladásban, majd Debrecenben szerepelt. Pályafutását Cipruson fejezte be az AEL Limassol színeiben.

Az egykori kitűnő, 46-szoros román válogatott futballista edzőként az FC Sopronnál, a Liberty Salontánál, a Sportul Studentescnél, az Astra Ploiesti-nél és az FCM Targu Muresnél is dolgozott. Legutóbb a román élvonal újoncánál, a Sageata Navodari csapatánál dolgozott szakvezetőként.

Érdekesség, hogy Selymes Tibor néhány hónapja már testközelből láthatta a kaposvári együttest: a Rákóczi és a Sageata Navodari ugyanis a nyári felkészülési időszakban összecsapott egymással Ausztriában, és a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.

December elején honlapunknak is nyilatkozott Prukner László. Az őszi szezon értékelése mellett, akkor még a bentmaradás lehetőségei is szóba kerültek:


Prukner László nyolc és fél éve a Rákóczinál

A Kaposvári Rákóczi január 6-án, hétfőn kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra, várhatóan már Selymes Tiborral.

Címkék: prukner, fehér, zöld, foci, rákóczi, kaposvár, sport